Digidexo.com

Levetid of Human Sperm

Består av to deler (hode og hale), spiller menneskelige sædceller en viktig rolle i menneskelig reproduksjon. Levetiden av menneskelig sæd består av flere trinn, og varierer i lengde avhengig av under hvilke forhold utløsningen fant sted.

Origin

Sperm er opprinnelig produsert i testiklene 'sædkanaler, og kalles spermatogenesen. Etter sperm produseres, de modnes i flere dager i Epididymus, til slutt flyttet til sædlederen, et rør som bærer sperm til urinrøret.

Tidlig liv

Ifølge Paul Turek, Associate Professor of Urology ved University of California San Francisco og forskningsleder i en studie publisert i januar 2006 utgaven av "Journal of Urology," hvor lang tid fra sædproduksjonen før utløsning kan variere fra 42 til 76 dager.

Ejakulasjon

Ejakulasjon fører sædcellene å drive ut av penis, med hver utløsning inneholder ca 300 millioner sædceller. Når utløsning har oppstått, kan sperm oppleve en rekke avslutninger. Ifølge American Graviditet Association, dør sperm utenfor menneskekroppen når det helt tørker.

Samleie

Når sæden kommer inn i kvinnelige skjede, opplever det forhold som utvider dens levetid. Den fuktige atmosfæren av den kvinnelige reproduktive system gjør at sædcellene å holde seg i live, ved hjelp av halene til å drive mot egglederen på leting etter et egg med hastigheter på ca 3 millimeter per minutt, ifølge Better Health Channel, et nettsted service av Australias viktorianske regjeringen.

Befruktning

Den amerikanske Graviditet Association sier at sperm kan leve i 3 til 5 dager i en kvinnes livmorhals. I løpet av denne tiden, sperm reise mot egglederen; alt til slutt dø bortsett sædcellene som første møter og hell befrukter egget venter i kvinnens egglederen.