Digidexo.com

Hvordan identifisere tegn og symptomer på magesår

Hvordan identifisere tegn og symptomer på magesår


Et åpent sår som er funnet på slimhinnen i magen, er øvre del av tynntarmen eller spiserøret som kalles et magesår. The Mayo Clinic rapporterer at så mange som 10 prosent av amerikanerne vil bli slått med en magesår i sin levetid. Hvis du opplever noen av de tegn og symptomer relatert til magesår, bør du rådføre deg med helsepersonell.

Bruksanvisning

Identifisere og beskrive din smerte. Brennende smerter er den vanligste tegn på magesår. Smerten av et magesår kan føles alt fra brystbenet ned til navlen. Smertene kan vare noen minutter eller et par timer, og kan komme og gå. Det kan være verre om natten eller når magen er tom. Du kan få midlertidig lindring fra å spise visse matvarer som fungerer for å bufre sår fra de sterke syrer i magen eller fra å ta medisiner som reduserer syre i magen.

Oppkast opp blod og magesyre er et annet sikkert tegn på magesår som har kommet til et punkt der du trenger å se en lege umiddelbart.

Identifisere kvalme og oppkast. Kvalme og oppkast kan være et tegn på magesår i magen - også kalt et magesår. Oppkast vil ofte lindre kvalme oppleves av magesår lider.

Inspiser avføringen. Magesår lider kan ha svart eller dryge farget avføring eller har det visuelle inntrykket av blod. Dele denne informasjonen med helsepersonell. Sår som fortsetter å blø og ikke blir behandlet kan føre til anemi og andre komplikasjoner.

Consult helsepersonell umiddelbart f du opplever blodig avføring, kaster opp blod, har uforklarlig vekttap og / eller appetitt endringer. Alle tegn og symptomer på magesår bør deles med helsepersonell, disse symptomene kan imidlertid være grunn til mer umiddelbar behandling for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Tips og advarsler

  • Hvis du kaster opp en overdreven mengde blod, se din lege umiddelbart.
  • Hvis du oppdager en overdreven mengde blod i avføringen, se din lege umiddelbart.
  • Hvis smerten er uutholdelig, ta kontakt med ditt lokale sykehus eller se din lege så snart som mulig.