Digidexo.com

Definisjon av et insentiv spirometer

Et insentiv spirometer er en liten, bærbar medisinsk utstyr vanligvis foreskrevet for å hjelpe lungene bli klart. Ifølge Cleveland Clinic, er det ofte organisert etter operasjonen på et sykehus. Det kan også bli sendt hjem med en pasient ved utskrivning for hjemmebruk. Anordningen er enkel å bruke og kan hindre komplikasjoner slik som lungebetennelse, etter kirurgi.

Betraktninger

Etter operasjonen en pasient, ikke kan puste dypt eller fullt utvide lungene hans på grunn av smerter. Dette gjelder spesielt etter abdominal eller thoraxkirurgi. Puste kan bli grunt og slim kan samle seg. Også, siden lungene ikke blir fullt utvidet, kan luftblærer begynner å kollapse og forårsake en tilstand som kalles atelektase. Ved hjelp av et insentiv spirometer kan oppmuntre dyp pusting, måle mengden av luft inhaleres og spore fremgang.

Funksjoner

Selv om det er forskjellige produsenter av insentivspiro, de fleste har lignende funksjoner. Anordningen har et munnstykke, som er festet til en 6- eller 8- tommers stykke slange. Slangen er festet til enheten. Et stempel som stiger inhaleringen finner sted og indikerer volumet av luft inhaleres. De fleste enheter har også en trener indikator, som er en liten ball som beveger seg under innånding. Ballen skal stige og holde seg på et jevnt nivå gjennom hele innånding. Dette indikerer at inhalering er langsom og jevn og ikke blir utført for raskt.

Indikasjoner

Enheten kan være foreskrevet for pasienter som er vurdert i faresonen for å utvikle atelectasis grunn av nedsatt lunge ekspansjon. Det er også angitt hvis dype pust og hoste er redusert, noe som kan føre til lungebetennelse. Forhold og situasjoner som kan føre til lungebetennelse og atelektase omfatter utvinning fra kirurgi og sengeleie. Ifølge American Association of Respiratory Care, i tillegg til å hindre atelektase, insentivspiro kan brukes til å behandle den.

Prosedyrer

Du bruker enheten, sitte rett opp og holder enheten oppreist. Pust ut. Plasser munnstykket i munnen. Pust inn langsomt gjennom munnstykket. Se treneren indikator og sikre at det bor jevn hele innånding Dette betyr at du er inhaling ved riktig hastighet. Pust inn så dypt som mulig og hold innånding i minst fem sekunder. Pust ut gjennom enten nesen eller munnen og ta en pause i noen sekunder. Ifølge Cleveland Clinic, bør du gjenta prosessen om 10 ganger hver time du er våken.

Farer

Mulige farer ved bruk av et insentiv spirometer, i henhold til Association of Respiratory Care, inkluderer hyperventilering eller puste for fort. Dette kan føre til svimmelhet. Tretthet og en økning i hoste er også en mulighet. Feil bruk kan også forekomme. Farer kan reduseres ved å motta instruksjon fra helsepersonell, for eksempel en sykepleier eller åndedrettsterapeut, og blir overvåket for å sikre riktig bruk.