Digidexo.com

Asian Bird Flu Symptomer

Fugleinfluensa er en infeksjon forårsaket av fugleinfluensa virus, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC. Disse influensavirus er vanlig hos fugler. Ville fugler vanligvis ikke bli syk av dem, men Fugleinfluensa er smittsom og kan påvirke tamme fugler så vel som mennesker. Utbruddene har blitt sett i Asia, Europa og Afrika, blant andre steder.

Type

Fugleinfluensa, eller fugleinfluensa, er forårsaket av H5N1-viruset, som kan inngås av mennesker gjennom direkte kontakt med viruset. Det vanligvis ikke smitter mennesker, men noen menneskelige tilfeller har blitt bekreftet siden 1997. Human-til-menneske spredning av viruset er vanskelig, sier CDC.

Symptomer og diagnose

Symptomer på fugleinfluensa er lik de andre typer menneskelig influensa - feber, sår hals, smerter og kvalme, ifølge CDC. Andre symptomer kan være øyne og luftveisinfeksjoner. Noen tilfeller kan være livstruende. Diagnostisering fugleinfluensa er vanskelig med slike vanlige symptomer, så den eneste nøyaktige måten å diagnostisere det er gjennom laboratorieblodtesting.

Forebygging

Det er fugl influensa vaksiner som er godkjent av US Food and Drug Administration, men de har ikke blitt gjort tilgjengelig allment fordi utbruddene har vært begrenset. I stedet blir vaksiner blir hamstret i tilfelle de trengte i fremtiden. Unngå kontakt med infiserte fugler eller dyr er den tryggeste måten å unngå å bli smittet. Vaske hendene grundig når du håndterer levende fugler eller fjørfe er et must, sammen med rengjøring eventuelle kjøkkenutstyr når forberede fjærfe. Andre dyr, som griser, tigre, ildere og huskatter har blitt infisert, men i nesten alle tilfeller har de kommer i direkte kontakt med viruset. Ved hjelp av standard praksis for hygiene anbefales samt unngå direkte kontakt med noen kroppsvæsker eller sekret. Human-human-til overføring av viruset har funnet sted, men det har vært begrenset.

Oppløsning

Kontrollere eventuelle utbrudd kan bli vanskelig når diagnostisere problemet er ikke lett. Men når viruset er identifisert og et utbrudd er utbredt, kan følgende forholdsregler bli nødvendig i et samfunn: karantene av tilfellene identifisert, lukking av skoler, begrense offentlige samlinger og lagt hygiene forholdsregler. Noen anti-virus medisiner er tenkt å være effektiv i behandling av fugleinfluensa, men, ifølge CDC, har det ikke vært nok omfattende studier for å bevise deres effektivitet.

Betraktninger

Forstå alvorlighetsgrad og forebygging av fugleinfluensa er viktig. Det er også viktig å vite at influensa virus tilpasse og utvikle seg, så utdanne befolkningen av sine potensielle og symptomene er nøkkelen til å bekjempe den.