Digidexo.com

Helsefare av mold og mugg

Høy luftfuktighet føre til kondens på kalde overflater inne i bygninger. Hvis fuktigheten fra kondensasjonen forblir i en lengre periode, kan mugg og jordslag vokse. Mold er en sopp som utvikler på mat, vegger og tak spesielt på bad og kjøkken. Hvis det har vært en flom, vannet som kom inn et hjem kan forbli i veggene i lang tid, noe som kan være farlig for helsen din. Mugg er en type mold som vanligvis vokser på stoff og er potensielt skadelig.

Allergier

Visse typer av mold forårsake allergier. Typiske klager er rennende nese, nysing, postnasal drypp, kløende øyne, nese og hals, rennende øyne og bihulebetennelse. Hvis du har astma, kan det bli verre når du er utsatt for mugg. Symptomene er vanligvis hoste, piping i brystet og kortpustethet. Kroppen din prøver å beskytte seg mot de utenlandske muggsporer, som forårsaker allergiske reaksjoner.

Alvorlige helsemessige forhold

Noen muggsopp produserer giftstoffer som kan påvirke folk i et forurenset miljø. Avhengig av hvor lang tid og eksponering for giftige muggsopp, kan du utvikle mer alvorlige forhold enn bare allergi. Symptomer kan omfatte pustevansker, minne og hørselstap, influensalignende symptomer, sure oppstøt og overdreven blåmerker. For å lindre symptomene, kan det hende du må ta medisiner eller annen behandling og terapi.

Permanent Damage

Å være utsatt for giftig muggsopp i lang tid kan føre til permanente skader på kropp og sinn. Mold kan føre til et svekket immunsystem og hjerneskade. Du kan oppleve balanse og koordinasjon tap, hørsel eller syn tap og enda hukommelsestap fra utvidet eksponering for giftige mold. Noen forhold er ikke reversibel. De farligste stammer av mugg kan føre til autoimmune sykdommer. Mold bevissthet er viktig for din fysiske og mentale helse.