Digidexo.com

Hvordan redusere urinsyre

Hvordan redusere urinsyre


Urinsyre er et avfallsprodukt som frembringer legemet etter at det bryter ned puriner i kroppen. Etter skjer nedbryting, er den resulterende avfallet deponert i blodet før det kan bli utvist fra kroppen i urinen eller avføring. Imidlertid, når for mye urinsyre bygger seg opp i det legemet kan ha alvorlige helsekonsekvenser, en av de vanligste er gikt. Dette er grunnen til at det er viktig å opprettholde en diett som bidrar til å redusere produksjons urinsyre i kroppen.

Bruksanvisning

•  Reduser alkoholforbruket. Noen av de største synderne når det gjelder urinsyre skapelse er øl og vin. Dette er fordi begge disse produktene inneholde høye mengder av puriner. Den større mengde av puriner i væsken, jo mer urinsyre som produseres når legemet har å bryte dem ned.

Øk mengden vann du drikker. Vann er en utrolig viktig aspekt av avgiftning i kroppen. Når du øker din vann, hjelpe deg til å fortynne mengden av urinsyre i blodet. Den økte vannvolumet bidrar også til å spyle toksinet ut av blodet raskere. Du kan se dette ved økt behov for å urinere som du drikker større mengder vann. Hver gang du tisser du bidrar til å eliminere urinsyre fra systemet.

Drikk mer meieri. Ifølge New England Journal of Medicine, hvis du drikker 1-5 glass lettmelk hver dag, kan du vesentlig hjelpe urinsyrenivået og redusere sjansene for å utvikle gikt med opptil 43 prosent.

Reduser inntak av protein og øke frukt- og grønnsaksinntak. De fleste kjøtt og sjømat er svært høy i puriner. Selv om du ikke trenger å fjerne kjøtt helt fra kostholdet ditt, og erstatte noen kjøtt proteinkilder med grønnsaker og frukt kan bidra til betydelig redusere mengden av urinsyre i systemet.

Øk nivå av fysisk aktivitet. Urinsyre kan ganske ofte bygge opp på grunn av dårlig sirkulasjon. Ikke bare vil øke din fysiske aktivitet hjelpe deg til å gå ned i vekt, men det vil også bidra til å øke blodgjennomstrømningen i hele kroppen din. Denne økte blodsirkulasjonen vil hjelpe kroppen din til raskt å skylle ut eventuelle urinsyre som produseres.

Få en massasje. Å få en massasje kan hjelpe trekke urinsyre ut i musklene dine og inn i blodstrømmen. Imidlertid vil en massasje ikke hjelpe hvis du ikke drikker mye vann etterpå. Hvis du unnlater å øke vanninntaket, vil giftstoffene som ble utgitt i blodet bare omplassere tilbake inn i musklene. De kan også gjøre at du føler fysisk syk på grunn av konsentrasjonen av giftstoffer i blodet.

Tips og advarsler

  • Hvis du begynner å se tegn på gikt, bør du oppsøke lege umiddelbart. Selv om tipsene i denne artikkelen kan bidra til å redusere nivåene av urinsyre i kroppen din, kan gikt også trenge reseptbelagte stoffet intervensjon for å holde sykdommen under kontroll.