Digidexo.com

Hva kan man forvente fra en Dexa Scan?

En DEXA-skanning eller en dual energy x-ray absorptiometry skanning, er en type X-ray skanning brukes til å måle bentetthet. Det er en ikke-invasiv prosedyre med meget lav risiko.

Hva prosedyren Does

I en DEXA scan, er to bjelker av røntgenstråler på forskjellige styrker rettet mot pasientens bein. Ved å måle hvor mye av røntgenstrålene blir absorbert av bein, kan en lege bestemme bentetthet.

Hvordan forberede

Før eksamen, kan du spise normalt, men unngå å ta noen kalsiumtilskudd. Du bør unngå å ha på noen klær som inkluderer noen metallknapper eller glidelås. Du kan bli bedt om å fjerne klær og bære en sykehusklær under prosedyren.

Prosedyre

Du vil bli bedt om å ligge på en polstret tabell som inneholder enheten. En detektor vil bli langsomt ført over området. Du vil bli bedt om å holde helt stille og unngå å puste for de få sekundene bildet er tatt. Prosedyren vil ta 10 til 30 minutter.

Resultater

Etter testen, vil du bli gitt en T-score og en Z score. Den T-score sammen din bentetthet med unge voksne i ditt kjønn, mens Z poengsum sammenligner deg med folk av din aldersgruppe. AT score på minus 1 til minus 2.5 er lav, og under minus 2.5 er osteoporose.

Gjenta prosedyren

Hvis du anses å være i fare, kanskje gjentatte prosedyrer være nødvendig hvert annet år eller så.