Digidexo.com

Sykdommer i tannkjøttet

Et annet navn for tannkjøttsykdom er periodontal sykdom. Når tannkjøttsykdom først utvikler, kan det ikke ser ut til å være en så alvorlig sak, men hvis venstre ubehandlet tannkjøttsykdom kan føre til tap av tenner. Ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Forskning / National Institute of Health, omtrent 80 prosent av USAs voksne befolkning har tannkjøttsykdom.

Typer av tannkjøttsykdom

Tannkjøttsykdom kan begynne som gingivitt og utvikle seg til periodontitt. Tannkjøttet blir betent når gingivitt er til stede, men når noen har periodontitt, har infeksjon satt i.

Tannkjøttsykdom Signs

Tannkjøttsykdom kan kunngjøre sin ankomst i form av halitosis. Andre indikasjoner på tannkjøttsykdom inkluderer tannkjøtt som er irritert og / eller blør, smerter ved tygging og / eller separasjon av tannkjøttet fra tennene.

Sårbarhet

Visse faktorer gjør en sårbar for tannkjøttsykdom. Disse faktorene omfatter bruk av tobakk, hormonnivåer, høyt blodsukker, spenning, narkotika, familiehistorie med tannkjøttsykdom, forsømmelse av tenner og tannkjøtt og muntlig problemer.

Forebyggende tiltak

Bruk tanntråd daglig, børste tennene etter måltider og ikke røyk. Har tennene sjekket av en tannlege hvert år, har dem renset og har noen symptomer på tannkjøttsykdom sjekket ut.

Gum sykdom behandling

Skalering, root høvling, medisiner og / eller kirurgi brukes til å behandle tannkjøttsykdom. Skalering blir kvitt plakk og rot planende bistår i å eliminere bakterier fra roten av tannen.

Kontrollere for tannkjøtt sykdom

Ved undersøkelse, vil en tannlege foreta en vurdering, utføre en undersøkelse av munnen med eller uten røntgen, og han vil måle mellomrommet mellom tennene og tannkjøttet.