Digidexo.com

Kulturelle og tradisjonelle behandlinger for osteoporose

Osteoporose er en tilstand som forårsaker bein til å bli svak og skjør. Personer med denne tilstanden vil ha lav beintetthet, noe som kan føre til brudd. Når du har lavt kalsium og fosfor, kan dette føre til svake bein og føre til osteoporose.

Kulturelle medisiner

Reseptbelagte medisiner som Bisfosfonater, Raloxifene (Evista), Calcitonin, Teriparatide (Forteo) eller Tamoxifen kan alle brukes til å behandle og redusere frekvensen av bentap. Disse stoffene også bidra til å øke bentetthet. Medisinering er en form for behandling som er sett oftere i den vestlige kulturen.
Bisfosfonater arbeide for å hindre nedbryting av bein og forebygge brudd samt øke bentettheten i områder som hofte, rygg og håndledd. Denne behandlingen fungerer best for de som har utviklet osteoporose fra bruk av steroider for å behandle sykdom som leddgikt eller astma. Bisfosfonater kan også bli brukt som et forebyggende fremgangsmåte for unge voksne menn og som krever langvarig steroid bruk.
Raloxifene (Evista) er en selektiv østrogen reseptor modulator (SERM) som arbeider for å gi fordelene av østrogen. Denne behandlingen er laget for kvinner etter overgangsalderen å gjenskape effektene som østrogen har på bentetthet. Det er ikke godkjent for menn. Calcitonin er en annen behandling for osteoporose som arbeider for å gjenopprette bentap og redusere resorpsjon av bein. Kalsitonin er et hormon som finnes i skjoldbruskkjertelen; denne behandlingen replikerer dette hormonet for å hjelpe på forhindring av spinal frakturer.
Teriparatide (Forteo) er et stoff som brukes på kvinner og menn som har en høy risiko for benbrudd. Denne behandlingen er kraftig og det fungerer å stimulere veksten av nye bein i stedet for å forebygge bentap.

Tradisjonelt

Tradisjonelt er osteoporose behandlet med riktig ernæring og mosjon. Dette fungerer også som et forebyggende tiltak for å redusere risikoen for bentap som kan føre til osteoporose. Dine bein blir sterkere når du har en rutine trening plan. Øvelser som gåing, jogging og vekttrening vil jobbe mot tyngdekraften for å styrke skjelettet.
En diett som er rik på kalsium er svært viktig for tradisjonelt behandle osteoporose. Matvarer som tofu, bok choy, brokkoli, grønne grønnsaker, spinat, laks, melk, ost, iskrem og yoghurt er alle gode kilder til kalsium. Postmenopausale kvinner og menn bør spise et høyere beløp av kalsium daglig for å behandle eller forebygge osteoporose. Over tid, kalsium og andre viktige næringsstoffer blir vanskeligere for kroppen å absorbere. Kalsiumtilskudd kan være nødvendig for å sikre at kroppen får den riktige daglige beløpet for å opprettholde et sunt liv. Vitamin D er en viktig del av kalsium absorpsjon og bør legges til din daglige diett.