Digidexo.com

Hvordan løse depresjon forårsaket av voldtekt

Hvis du har blitt voldtatt, kan du være sliter med følelser av depresjon og lurer på hva du kan gjøre for å lette din smerte. Blir voldtatt kan føre til mange forskjellige følelser, inkludert sinne, tristhet og angst. Mange kvinner sliter med selvmordstanker, en manglende evne til å stole på og flashbacks. Hvis du sliter med ekstreme følelser, er det viktig å kjenne symptomene på depresjon, og når du bør søke hjelp.

Bruksanvisning

Hvordan gjenopprette fra depresjon forårsaket av voldtekt

•  Forstå symptomene. Depresjon eller perioder med tristhet som varer lenger enn to uker kan forstyrre daglige fungering. Følelsen av verdiløshet, en manglende evne konsentrere, tap av glede i de fleste aktiviteter, vesentlige endringer i appetitt eller søvnmønstre og tanker om selvmord er alle gjenkjennelige symptomer på depresjon og kan berettige medisinsk behandling.

Snakk med noen. Voldtekt er en ekstrem krenkelse og kan forlate en kvinne føler seg redd og isolert. Fristelsen til å trekke seg fra venner og familie kan være sterk. Oppsøke en venn eller et familiemedlem og fortelle henne hvordan du føler. Følelser knyttet til voldtekt kan være overveldende, og kan føre til betydelig depresjon og til og med selvmordstanker, hvis ikke adressert. Fighting depresjon alene kan føle seg umulig. Din kjære kanskje ikke vet hvordan de skal hjelpe, så fortell dem hva som er å hjelpe og hva som ikke er det. Hvis du tenker på å skade deg selv, eller du har lyst til å gi opp, søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Få profesjonell hjelp. Mange ganger depresjon relatert til voldtekt kan bli så ødeleggende, kan du ikke kjempe alene. Finne en rådgiver som kan hjelpe deg med å håndtere de følelsene du har og en psykiater som kan utføre en medisinsk vurdering for å vurdere om medisiner kan være nødvendig hvis din depresjon intensiverer og ser ikke ut til å være å la opp. Ikke vær redd eller flau for å be om hjelp og utnytte ressurser som er tilgjengelige for å hjelpe deg å håndtere dine følelser. Støtte grupper og voldtektsoffer assistanse programmer er tilgjengelige for å gi støtte og veiledning. Voldtekts misbruk og Incest National Network (Rainn) er et nettsted utpekt til å hjelpe deg med å finne hjelp i ditt lokale område.

Stay engasjert i behandlingen. Selv om du kanskje lyst til å gi opp eller å unngå de følelsene du har, er det viktig å møte dem for å ta tilbake kontrollen over livet ditt. Møtende rådgivning og delta i støttegrupper vil hjelpe deg å ta kontroll over situasjonen. Terapeutiske aktiviteter for å behandle depresjon relatert til voldtekt, for eksempel journalføring og rollespill, er nyttige strategier for å begynne å håndtere de følelsene du har. Mange kvinner sliter med å føle de er noe å klandre. Det er ingenting om voldtekt som er en kvinnes skyld, men terapi kan hjelpe deg å forstå disse følelsene og hjelpe deg å finne måter å takle.

Hint

  • Be om hjelp. Delta i behandlingen.
  • Depresjon kan bli ødeleggende og kan kreve medisinsk intervensjon. Hvis du har tanker å skade deg selv, søke medisinsk hjelp umiddelbart.