Digidexo.com

Sorg Støtteprogrammer

Sorg Støtteprogrammer


Elisabeth Kubler-Ross gang famously definert de fem stadier av sorg: fornektelse, sinne, lønnsforhandlinger, depresjon og aksept. I årene frem til hennes død, forfatteren uttrykk for at etappene var ment å tas med en klype salt. De er ikke pene, lineære emosjonelle stopper som alle går gjennom, men rett og slett en ramme å arbeide fra. Hvert individ sørger forskjellig, og å gi støtte til de ulike sørgende prosesser, kan flere programmer hjelpe.

Lokale kirken

Selv om du ikke er en vanlig kirkegjenger, er kirken der folk slå til i tider med sorg. Foruten de ukentlige søndagsmøter, mange kirker har sorg støtte grupper som gir et trygt og fredelig miljø for alle å dele sine erfaringer og sørge sammen. Snakk med en administrator i kirken eller sjekk ut oppslagstavle for mer informasjon om å delta på møter.

Sykehus og Hospice

Palliative enheter av et sykehus eller en tilknyttet hospice gi sorg støttetjenester til familier som er i sorg. Mange familier bruker en betydelig mengde tid på slike anlegg før de måtte si farvel og synes det er betryggende å få støtte for sin sorg. Hospices og palliative enheter skaffe litteratur, støtte grupper og til og med minnegudstjenester for å ære den avdøde og for å trøste de etterlatte. For eksempel St. Josephs hospital i Thunder Bay, Ontario er mangesidig åndelig omsorg for dem som tilbringer tid i sitt hospice og palliativ enhet og har også en spesiell julegudstjeneste for sørgende familier i deres kapell. Midtvesten palliasjon og Hospice Care Center i Glenview, holder Illinois sorg støtte grupper som er åpne for samfunnet og gratis.

St. Josephs Hospital (selskapets kontor)

35 Algoma St. North

Thunder Bay, Ontario

Canada, P7B 5G7

011-807-343-2431

sjcg.net

Midwest Palliativ & Hospice CareCenter

2050 Claire Ct.

Glenview, Illinois 60025

847-467-7423

midwestpalliativeandhospicecarecenter.org

Sorgstøtteorganisasjoner

De nasjonale Sorg støttetjenestene gir gode publikasjoner og artikler om mange ulike områder av sorg, samt rådgivning over telefon. Omsorg Connections, et program for National Hospice og Palliative Care Organization (NHPCO), gir støtte til omsorgspersoner så vel som til etterlatte ved å gi nyttige lenker, litteratur og besvare ofte stilte spørsmål.

Nasjonale Sorg Support Services

99 Buckskin Rd.

West Hills, CA 91307, USA

818-347-8955

Fax: 818-347-8964

griefsupportservices.org

National Hospice & Palliative Care Organization (NHPCO)

1731 King St., Suite 200

Alexandria, VA 22314

Generell NHF informasjon: 703-516-4928

Donasjoner: 877-470-6472

Fax: 703-837-1233

nhpco.org

Bøker

Med sorg mestring, kunnskap er makt. Mange er uvitende om at alvorlig sorg er en tilstand som kan lamme hverdagen, siste begjær og selv viljen til å leve. Det kan være viktig å gå til bokhandelen for å lese mer om sorg i seg selv for å forstå kompleksiteten og årsaker til slike følelser og tanker. Elisabeth Kubler-Ross og David Kessler "On Sorg og sorg", og John W. James '"The Grief Recovery Handbook: handlingsprogrammet for Moving Beyond død, skilsmisse og andre tap inkludert Health", som i 2010 kom med sin 20th Anniversary Utvidet Edition, kan være to nyttige alternativer.