Digidexo.com

Plasmodium falciparum Symptomer

Plamodium falciparum er en av de fire arter av parasitter som forårsaker malaria. P. falciparum infeksjoner er ansvarlig for flest dødsfall fra malaria, og kan ha alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet. Symptomer på infeksjon med denne arten viser de generelle karakteristikker av malaria, men er mer voldelig og utvikle seg raskt.

Infeksjon

Malaria infeksjonen er forårsaket av menneske patogene protozo parasitter som tilhører slekten Plasmodium. Av de 170 arter i denne slekten, fire årsak malaria-infeksjon hos mennesker. Sykdommen er i første rekke overføres av mygg av Anopheles slekten. Når en mygg får i seg blod fra en smittet menneske, parasitt gametocytes differensiere og begynne å produsere sporozoites i en cyste fast i tarmveggen. Cyste brister og de sporozoites migrere til spyttkjertlene for å bli overført til et annet menneske vert. De sporozoites reise til human lever og fullføre en fase av første multiplikasjon. I leveren, kan man P. falciparium celle produsere 30.000 merozoites som vil flytte inn i blodstrømmen.

Symptom Progresjon

I P. falciparum tilfeller er utbruddet av symptomer malaria erfaren 6 til 14 dager etter infeksjon; derimot, kan forebyggende medisiner bremse symptomdebut og enkelte tilfeller vil være sovende i mange år. P. falciparum symptomene utvikler innen tre måneder etter smitte. Parasittene fôr og formere seg i røde blodceller, forårsaker dem til å sprekke og frigjøre flere parasitter i blodet. Når mange celler blir infisert og forårsake lignende sprengning sykluser, produserer de tilbakevendende angrep. Angrepene er preget av stadier av frysninger, feber og svette. Andre symptomer er anemi, generell svakhet, kvalme, oppkast og diaré. P. falciparum kan infisere røde blodlegemer i alle utviklingsstadier, og skaper høye nivåer av parasitter i blodet, og fører til en tilbakevendende feber hver 36 til 48 timer.

Komplikasjoner

Alvorlig P. falciparum kan forårsake sjokk, blødning problemer, nyre-eller leversvikt og død. Mulige symptomer inkluderer alvorlig anemi, unormale blodverdier, kardiovaskulær kollaps, tilstedeværelse av hemoglobin i urin og en opphoping av væske i lungene. Smittede personer kan også oppleve forstørrelse av leveren eller milten og en mild gulsott. Denne arten kan også forårsake cerebral malaria, noe som fører til anfall, unormal atferd og koma. Cerebral malaria kan føre til nevrologiske defekter etter restitusjon, for eksempel lammelser, døvhet, blindhet og vanskeligheter med bevegelse.

Behandling

Malaria er mulig å behandle og behandling er mest effektiv når det gis tidlig i infeksjonen. Ukomplisert malaria kan behandles muntlig, men alvorlige tilfeller kreve sykehusinnleggelse og intravenøs eller intramuskulær behandling. Legemidler som brukes til å behandle malaria inkluderer Chloroquine, Sulphadoxine-Pyrimethamine, Kinin, Mefloquine og amodiaquin. Malaria legemidler kan tas forebyggende hvis du reiser inn i et område hvor infeksjon er mulig. Disse medisinene må tas i et kurs og vil hemme parasitt utvikling, forlenge sovende periode.