Digidexo.com

Hva er årsaken til gylne Staph?

Hva er årsaken til gylne Staph?


Gylne staph, også kjent som Staphylococcus aureus, er en type bakterie som forårsaker en rekke infeksjoner. Byller, meningitt, osteomyelitt, lungebetennelse, septisk flebitt og endokarditt er alle et resultat av golden staph. Denne bakterien lever i nese og på hud, så spesielle forholdsregler må tas for å ikke bli syk av den.

Cuts

Golden staph kan komme inn i kroppen gjennom ubehandlede kutt. Siden gull staph allerede lever på overflaten av huden, er det lett for den å infisere et kutt. Kutt må desinfiseres og holdt dekket.

Skin-on-hudkontakt

Golden staph kan overføres gjennom hudkontakt. Skjelvende hender, klemmer og andre kroppskontakt kan overføre denne bakterien. Det er viktig å vaske hendene med antibakteriell såpe på en jevnlig basis.

Forurensede overflater

Golden staph kan leve på forurensede overflater. Ved å berøre en flate forurenset med gylden staph, kan den overføres til huden. Regelmessig støvtørking og rengjøring av overflater med anti-bakteriell cleanser i ditt hjem kan kutte ned risikoen for å bli smittet med golden staph.

Overforbruk av antibiotika

Antibiotika bidra til å holde mange folk friske og infeksjon gratis. Mange slår til antibiotika før du prøver andre metoder for å holde seg frisk. Denne overforbruk av antibiotika gjør golden staph resistente mot antibiotika. Det er viktig å bare bruke antibiotika når alle andre metoder har sviktet, slik at de kan fungere når golden staph infiserer kroppen.