Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Hyperparatyroidisme

Hyperparatyreoidisme er overaktivitet av biskjoldkjertlene resulterer i overkant produksjon av parathyreoideahormon (PTH). Det ble først beskrevet og behandlet i 1930 ved Fuller Albright av Massachusetts General Hospital, som arbeider ved Mallinckrodt Generelt Clinical Research Center.

Hvordan diagnostisere Hyperparatyroidisme

Hyperparatyreoidisme og dens symptomer

Symptomene på hyperparatyreoidisme er klassisk kjent av klager på ikke føler seg vel, "stønner" fra magesmerter, "steiner" (nyre), "bein" (bein smerte), og «psykiatriske overtoner" (slapphet, tretthet, depresjon eller minne problemer).

Den mest nøyaktige og definitive måten å diagnostisere primær hyperparatyreoidisme er relativt lett å oppdage, fordi biskjoldkjertlene vil være å gjøre en uforholdsmessig stor mengde parathyreoideahormon i ansiktet av en forhøyet serumkalsium.

måle mengden av kalsium i urinen i løpet av en 24-timers periode kan diagnose og bekrefte hyperparatyreoidisme. Hvis nyrene fungerer normalt, vil de filtrere mye av dette kalsium i et forsøk på å kvitte kroppen med kalsium, noe som fører til en unormalt stor mengde kalsium i urinen. Måling av kalsium i urinen, men er et indirekte mål på paratyreoidaktivitet og er bare nøyaktig i omtrent 25 til 40 prosent av tiden.

Hint

  • Seconday hyperparatyreoidisme, normal eller litt redusert kalsiumnivået i blodet og variable fosfor nivåer kan være synlig. Pasientens historie av familiær nyresykdom eller krampelidelser kan foreslå en diagnose av sekundær hyperparatyreoidisme. Andre tester som kan avsløre en sykdom eller lidelse, som forårsaker sekundær hyperparathyroidisme.
  • Tiltenkt Hensikten med denne artikkelen er ikke å selv-diagnostisere, men for å bedre definere og guide om symptomene på denne sykdommen. Den mest nøyaktige og definitive måten å diagnostisere primær hyperparatyreoidisme er å søke medisinsk hjelp.