Digidexo.com

Definisjon av Pathologic Gulsott

Definisjon av Pathologic Gulsott


Gulsott som utgjør en høyere-enn-normal risiko for en baby er kjent som patologisk gulsott. Sykdommen er mer farlig enn fysiologisk gulsott, som vanligvis vises i friske babyer som er 2 eller 3 dager gammel, ifølge Foreldre Weekly. Patologisk gulsott kan nå høyere nivåer og vare lenger enn fysiologisk gulsott.

Årsaker

Patologisk gulsott kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert blod eller leversykdommer, infeksjoner, genetiske problemer eller fysiologisk gulsott som forverres over tid.

Symptomer

I tillegg til de typiske symptomer assosiert med gulsott, inkludert gulfarging av hud og øyne, kan et barn som lider av patologisk gulsott viser andre symptomer. Ifølge Paren Weekly, kan disse symptomene er oppkast, mørk urin, slapphet, vekttap og unormal kroppstemperatur.

Behandling

Når diagnosen av en lege eller sykepleier, er patologisk gulsott vanligvis behandles med lysbehandling. Ifølge Mayo Clinic, hjelper lysbehandling legemet eliminere avfallsprodukt. En blodoverføring brukes i sjeldne tilfeller.

De at Risk

Ifølge Paren Weekly, kan gulsott skape problemer for babyer med visse risikofaktorer. Babyer som er født før 37 uker, har en annen blodtype enn mor eller veier mindre enn 5 kg. og 8 oz. ved fødselen kan være på et høyere risiko for komplikasjoner.

Advarsler

Gulsott utviklet i løpet av de første 24 timene av livet regnes som alvorlig, ifølge baby Center. Hvis barnet ditt er diagnostisert med gulsott, er det viktig å ta kontakt med helse-omsorg leverandøren hvis barnet ditt blir vanskelig å våkne opp eller ikke ønsker å spise.