Digidexo.com

Stadier av motorkontroll Progress

Stadier av motorkontroll Progress


Individuelle barn utvikler motorstyring på ulike priser, men det er gjennomsnitts aldre hvor de fleste barn avgrense deres evne til å bevege seg og samordne sine hender, føtter og lemmer. Stadier av motorisk kontroll innebære svært enkel bevegelse og manipulering i løpet av det første året av barndom. Etter hvert som barna vokser, deres utviklings sinn tillate mer raffinerte og detaljerte muskelbevegelser, og deres utvikling evne til å konseptualisere årsaker, effekter og abstrakte ideer tillate dem å lage enkle kunst og manipulere mer komplekse leker.

Motor kontroll Development i barndom

I gjennomsnitt, babyer begynner å vise litt muskler og motorstyring i en alder av 1 måned. På denne tiden, er de i stand til å snu og løfte hodet. Mellom 1 og 3 måneder, babyer utvikle grunnleggende fatte og gripe tak ferdigheter. På denne tiden lærer de å holde gjenstander og å flytte sine hender til deres munn. Når de går videre mot 6 måneder gammel, babyer avgrense bruk av hendene for å gripe, holde og løfte objekter. Med 6 måneder gamle, de er vanligvis i stand til å nyte og leke med leker innenfor deres rekkevidde, og de ofte utforske objekter ved å plassere dem i munnen. De lærer å passere gjenstander fra den ene hånden til en annen, og de begynner å strekke seg etter gjenstander utenfor deres rekkevidde med 9 måneder gammel. I en alder av 1 år, har babyer lært å koordinere sine tommelen og kan grovt gripe små gjenstander mellom tommelen og pekefingeren. Ved denne alder, begynner de fleste barn prøver å gå og kan klønete manipulere kopper og bestikk.

Motor kontroll fra 1 til 3 år

Fra 12 til 18 måneder, babyer lærer å skrible med fargestifter, å stable blokker og å manipulere store, enkle leker. De fortsetter å avgrense manipulering av skjeer, kopper og andre små verktøy. I en alder av 2, kan barna hoppe med begge føttene på bakken. Som barn nærmer 3 år gamle, de lærer å balansere på en fot. Dette er også den alder hvor barn utvikler balanse og koordinasjon å ri en trehjulssykkel. I en alder av tre, utvikler deres tilbøyelighet for scribbling inn mer bevisste forsøk på å tegne enkle figurer og tegn. De blir dyktigere på å bli avkledd og kan bistå foreldre i ferd med å bli kledd. I en alder av tre, barn er i stand til å løpe, hoppe, klatre, hoppe og gå opp trapper. Som barn i nærheten av 4 år, de blir flinkere til å kle seg selv, lære å manipulere knapper og glidelåser på sine klær.

Motor Control i alderen 4 til 6 år

Tegneferdigheter fortsette å forbedre i en alder av 4. I en alder av fem, barn lære å kaste en ball. Noen lærer også den grunnleggende øye-hånd koordinasjon nødvendig å kaste i en bestemt retning eller ta en kastet ball. Fem og seks åringer kan manipulere borrelås på skoene, og hvis tilstrekkelig undervist og trent, kan knytte skolissene.