Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av Meningitt

Meningitt, som vanligvis er forårsaket av en infeksjon, er hevelse av hjernehinnene og væske rundt hjernen og ryggmargen. I de fleste tilfeller mennesker gjenopprette uten ytterligere effekter. Men i noen tilfeller kan hjernehinnebetennelse forårsake uønskede langtids funksjonshemninger og komplikasjoner.

Symptomer

De typiske symptomene på hjernehinnebetennelse, ifølge Mayo Clinic, er stiv nakke, hodepine og feber. Andre symptomer er utslett, oppkast, kramper, konsentrasjonsvansker og tap av matlyst.

Risikofaktorer for langsiktige bivirkninger

Pasienter som trenger intensivbehandling behandling, babyer under ett år gamle og de som hadde bakteriell snarere enn viral hjernehinnebetennelse, har en økt risiko for langtidseffekter, ifølge Meningitt Research Foundation.

Typer av langtidseffekter

Potensielle langsiktige effektene av hjernehinnebetennelse inkluderer hukommelsestap, koordinasjonsproblemer, tilbakevendende rest hodepine, døvhet eller andre hørselsproblemer, lærevansker, cerebral parese, talevansker, kramper og tap av synet.

Behandling

Den tidligere hjernehinnebetennelse er behandlet, jo mindre sannsynlig er det å forårsake uønskede langtids bivirkninger. De i nær kontakt med en smittet person bør også få antibiotika, ifølge National Meningitt Association.

Forebygging

Det er flere vaksiner for å forhindre hjernehinnebetennelse. Pneumokokk vaksine er en del av rutinen barnevaksinasjonsprogrammet, og meningokokk konjugatvaksine gis til barn rundt 11 år, ifølge Mayo Clinic.