Digidexo.com

Om sprukne hæler

Kjent til den medisinske verden som "hæl sprekker," sprukne hæler er felles for mennesker som har tørr hud eller de som står på beina i lengre perioder av gangen. Sprukne hæler er kosmetisk irriterende og noen ganger kan være kløende og smertefull. I alvorlige tilfeller av sprukne hæler, sprekker i huden blir så dypt at de begynner å blø og er utsatt for smitte.

Betydning

Sprukne hæler oppstå på føttene som er utsatt for bli callused. Når callused føtter går ubehandlet, huden blir stadig tykkere. Tykk hud fører til at hælen å ekspandere utover når vekt påføres foten. Utvidelsen av huden er det som forårsaker hælen å sprekke.

Identifikasjon

Venstre ubehandlet, callused hæler blir mørk brun med misfarging. Sprekkdannelse i huden begynner så tynne, fragmenterte linjer. Over tid, kan disse tynne linjer blir bredere og dypt forankret inn i huden.

Betraktninger

Vurder å bruke en pimpstein og en tykk, fuktighetskrem daglig. Hvis sprukne hæler er hinsides reparasjon, vurdere profesjonell behandling fra en podiatrist før forholdene forverres.

Forebygging / løsning

Iført riktig montert sko vil minske sannsynligheten for dannelse av hard hud. Hvis du lider av medisinske tilstander, som diabetes, psoriasis eller ezema, daglig peeling av føttene kan hindre sprukne hæler. Eksfoliering er gjort ved å fjerne de tørkede hard hud på føttene med en pimpstein.

Advarsel

Unngå iført tynne såle sko og sandaler. For sko som ikke har tilstrekkelig polstring, bør du følge komfort såler eller hælen vakter på innsiden av skoen. Unngå langvarig stående, enten du er på jobb eller hjemme. Hvis jobben din tvinger deg til å stå, kan du prøve å lindre vekten fra føttene så ofte som mulig.