Digidexo.com

Naturlige måter å sove bedre

Naturlige måter å sove bedre


Får søvnkvalitet på regelmessig basis kan forbedre din generelle fysiske helse, og ikke minst humøret. Og ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, cirka 60 millioner amerikanere ikke får den søvnen de trenger. Mens mange av disse slår til medisiner, er det bare å tilpasse din søvn miljø og daglige rutiner kan gå en lang vei mot en bedre natts søvn.

Hold deg til et Schedule

Opprette og holde seg til en søvn tidsplan er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å forbedre søvnen. Gå til sengs og våkne opp rundt samme tid hver dag hele uken, inkludert helgene. Selv fange opp på savnet Lukker øynene i helgene er fristende, kan dette avspore kroppens søvnsyklus, noe som gjør det vanskeligere å få sove når du trenger det. The Mayo Clinic råder begrense dagtid naps til ikke mer enn 30 minutter eller unngå dem alle sammen for å sovne lettere om natten. En annen viktig del av en søvn tidsplan omfatter time før sengetid. Opprette en beroligende rutine i løpet av denne tiden er en effektiv og naturlig måte å trene deg til å slappe av. Dette kan innebære soaking i et varmt bad, lytte til beroligende musikk eller leser. Unngå lyse TV- eller dataskjermer og dempe lysene under sengetid rutine å ytterligere lokke deg inn i en avslappet, søvn-ready tilstand.

Unngå Sentralstimulerende

Hva du spiser i løpet av dagen kan påvirke søvnen. Det er viktig å unngå sentralstimulerende midler sent på dagen, inkludert koffein, alkohol og nikotin, som kan holde deg opp langt forbi sengetid og forstyrre søvnen når du sovne. Tunge nighttime måltider kan også hindre en god natts søvn, så spiser en lett middag minst et par timer før du planlegger å gå til sengs (dette er spesielt viktig for hyppige halsbrann lider). Prøv å ikke drikke for mye væske før du går til sengs, da dette kan føre deg til å våkne opp i løpet av natten for å tømme blæren. Og mens regelmessig mosjon er nøkkelen til å få konsistent kvalitet sove, jobbe ute i fire timer eller så frem til leggetid kan stimulere kroppen din og gjør sovner en utfordring.

Lag en Sleep-vennlig miljø

Å gjøre soverommet ditt en optimal sted for søvn skal hjelpe deg å få mer av det. Først er det viktig å ha en komfortabel madrass og pute som gjør sengen et innbydende sted for søvn. Hvis barna dine eller kjæledyr har for vane å dele din seng som forstyrrer søvnen din, å sette grenser holde dette skjer. Også behandling av sengen strengt som et sted for søvn og avslapning kan hjelpe trene hjernen din til å få en bedre natts søvn der. Ban arbeid papirer, bærbare datamaskiner eller andre materialer som kan preoccupy deg. Før forberedelsene til sengs om kvelden, sørge for at soverommet er mørkt, kjølig og stille for å gjøre sovne lettere. Noen mennesker opplever at hvit støy, naturlyder eller skånsom bakgrunnsmusikk hjelper dem drift av lettere, mens sover lett kan trenge ørepropper for å stenge ute støy. Uansett hva dine preferanser, er mørket en viktig signal til kroppen at det er på tide å sove, så sette opp blendingsgardiner eller skli på et øye maske.