Digidexo.com

Gluten-Free Krydder

Gluten-Free Krydder


Gluten er et protein som finnes i hvete, hvete-relaterte krydder og matvarer behandlet i hvete eller hvetemel. Hvis du har en gluten intoleranse, da du enten har en enkel intoleranse som forårsaker gass, diaré, oppblåsthet eller magesmerter etter å ha spist brød eller pasta, men har ingen store helseeffekter, eller du har en mer alvorlig intoleranse kalles cøliaki som kan føre til hemmet vekst, anemi, depresjon eller osteoporose, blant andre bivirkninger. Personer med enten form av glutenintoleranse må justere sine kosttilskudd og matlaging vaner i store måter, eller står overfor alvorlige og ubehagelige helsemessige konsekvenser.

Naturlig forekommende Krydder

Akkurat som gluten er et naturlig forekommende protein i hvete og beslektede planter, er et antall vanlig brukte krydder dyrket og pakket for forbruk og koking uten noen gang å komme i kontakt med glutenprotein. Strømpe pantry eller kjøkken hyller med disse krydder vil hjelpe deg å spise en smakfull diett og likevel gi deg en givende matlaging opplevelse, til tross for din allergi. Disse ingrediensene inkluderer timian, basilikum, sesamfrø, laurbærblad, salvie, selleri, rosmarin, gressløk, valmuefrø, koriander, persille, kanel, paprika, nellik, oregano, koriander, appelsin, karve, løk, dill, hvitløk, mynte blader , fennikel, muskat, ingefær, sitron, bokhvete og sennep.

Menneskeskapte Krydder

Krydder selskaper som selger alle ulike typer krydder og krydder til matlaging blir stadig mer samarbeidsvillig med behovene til de med en gluten intoleranse. Hvis du kjøper et enkelt krydder som ikke er behandlet eller ikke har mer enn én ingrediens blandet sammen, vil det nesten alltid være glutenfri. Noen selskaper, som McCormick, har helt glutenfrie krydder, urter og ekstrakter og bare innlemme gluten hvis hvete er en viktig ingrediens. McCormick, sammen med andre krydder og krydder selskaper som Lawrys klart merke en vare hvis hvete eller gluten er involvert i ingredienslisten eller i behandlingen. De fleste kjøtt krydder, bakepulver og brus, pepper mikser og tenderizers er gluten-fri.

Krydder for å unngå

Dersom du eller noen i din husstand har en gluten intoleranse, styre klar av hvete og noen av dens former eller biprodukter inkludert spelt, farro, einkom, semule og kamut. Rug, bygg, kli, Farina, mel, hvetekim og triticale er også matvarer og ingredienser som må unngås. I stedet erstatte mat laget av lin, soya, mais, potet, ris og hominy. Og selv om navnet bokhvete høres bedrar, det er faktisk en frukt og helt trygt å bli spist av de med en gluten intoleranse eller cøliaki. I en forholdsregel i sikkerhet, aldri glemme å sjekke etiketten hvis du er i tvil eller spørsmål i tankene dine om et krydder eller ingrediens.