Digidexo.com

Typer av kreft relatert til sukker erstatter

Folk bruker ofte kunstige søtningsmidler eller sukker erstatter til å redusere sine samlede kaloriinntak og å hjelpe til med vekttap. Diabetikere kan bruke en sukker alternativ fordi det gir en søt smak til maten uten å øke blodsukkernivået. Muligheten for at sukkererstatninger kan føre til kreft har vært gjenstand for en rekke studier i løpet av de siste tre tiårene. Men, sier National Cancer Institute er det ingen konkrete bevis for at noen av sukker erstatter forårsake kreft.

Hva er sukker Substiutes?

Kjemikaliene eller naturlige ingredienser som finnes i kunstige søtstoffer gir sødme av sukker med en brøkdel av kaloriene. Siden smaken i sukkererstatninger som er mer konsentrert ekte sukker, er en mye mindre mengde som kreves for å imitere en smak tilsvarende sukker.

FDA-godkjente Søtstoffer

The Food and Drug Administration har godkjent sakkarin, aspartam, acesulfam kalium, sukralose, og neotam i bruk av lav-kalori søtstoffer. FDA har også satt på plass en "akseptert daglig inntak" (ADI) for hver sukker erstatning. ADI er maksimal daglig inntak regnes for å være sikker uten å medføre noen potensiell helserisiko.

Sakkarin og kreft

Ifølge National Cancer Institute, studier av laboratorierotter som fant sted i 1970-årene positivt knyttet sakkarin med utvikling av blærekreft. På grunn av resultatene av forskningen, Kongressen beordret videre studier av sakkarin og mandat at all mat som inneholder sakkarin inneholde en advarsel om at uttalt bruk av produktet kan være farlig for helsen din.

NCI sier oppfølgingsstudier på rotter har vist når det tas i høye doser sakkarin kan øke sjansen for kreft i urinblæren, særlig blant mannlige rotter.

Men, sier NCI videre forskning som spesifikt sett på hvordan et stoff virker på kroppen indikerer at sakkarin-blære forbindelse gjelder bare for rotter, ikke mennesker.

Aspartam og kreft

FDA godkjente aspartam som sukker erstatning i 1981 etter at flere tester viste at det ikke føre til kreft eller andre helseproblemer hos forsøksdyr.

Men i henhold til NCI, spørsmål angående sikkerheten til aspartam dukket 15 år senere da en rapport antydet at det kan være en sammenheng mellom en økning i antall humane hjernesvulster i USA siden aspartam treffe markedet.

Videre analyser av statistikk levert av NCI funnet ut at hjernen og sentralnervesystemet kreft var på oppsving åtte år før aspartam ble godkjent av FDA.

NCI sier et annet laboratorium studie utført i 2005 konkluderte med at rotter som fikk svært høye doser av aspartam (lik drikker opptil 2000 bokser med diett pop per dag) var mer tilbøyelige til å lide av lymfekreft og leukemi.

Men ved nærmere undersøkelse av sine data, NCI fastslått at et høyt forbruk av drikkevarer som inneholder aspartam ikke var assosiert med utvikling av kreft i hjernen lymfom eller leukemi.

Acesulfamkalium, Sukralose og Neotame

FDA anmeldt mer enn 100 sikkerhetsstudier på hver av disse sukkererstatninger, inkludert mulige kreftrisiko, før godkjenne deres bruk til menneskeføde. Funnene i fjellene i forskning konkluderte med at det ikke er noe bevis for at disse søtstoffer forårsake kreft eller andre forhold, og derfor er sikker for bruk av den generelle befolkningen.