Digidexo.com

Gonstead Teknikker

Gonstead Teknikker


Dr. Clarence Gonstead var en kiropraktisk lege kjent for sine arbeidsvaner. Han praktisert i 55 år og jobbet syv dager i uken. Han så over 1 million pasienter i sin tid. Grunnen til at han så så mange pasienter var på grunn av sin oppfinnelse, den Gonstead systemet. Dette systemet bruker en rekke teknikker for å inspisere rygg og nakke og diagnostisere sine problemer.

Visualisering

Visualisering er en teknikk som innebærer å se på baksiden og holdning til å finne problemer eller unormalt. Kiropraktoren kan du gå rundt i rommet med deg skjorta å måle hvor din gangart påvirker din holdning. Han vil se etter lute eller noen merkelige klumper i områder av kroppen din. Dette er ofte det første skrittet at han vil bruke som det gir ham en god følelse for dine problemer. Imidlertid er rekkefølgen av trinnene som regel bestemt av kiropraktor.

Statisk Palpasjon

Når legen føles rygg og nakke med fingertuppene, er hun utfører statisk palpasjon. Denne teknikken brukes til å oppdage hevelse eller ødem i musklene. Hevelse oppstår på grunn av komprimerte ledd. Det oppstår også når spinal leddene feil. Dette vil skape en smertefull tetthet i musklene rundt nerve eller joint. I løpet av denne teknikken, sitter pasienten ubevegelig, og så avslappet som mulig. Legen vil ikke utføre noen kiropraktor teknikker i løpet av denne tiden. Hun vil ta til etterretning hevelse problemer under denne prosedyren.

Motion Palpasjon

Bevegelses palpasjon vil fange problemer som statisk palpasjon kan ikke, slik som spinal segment funksjonsfeil. Kiropraktoren vil bruke bevegelses palpasjon for å se hvordan ryggraden beveger seg og fange rygg problemer. Pasienten vil ligge flatt på magen eller stå rett opp, avhengig av kiropraktor ønsker. Legen vil deretter forsiktig manipulere ryggraden av hans pasient i flere retninger. Han vil nøye føler for eventuelle problematiske spinal bevegelser. En godt trent kiropraktor kan fange disse bevegelsene raskt.

Instrumentering

Dr. Gonstead oppfunnet et instrument kalt Nervoscope. En kiropraktor som bruker Gonstead teknikker bruker denne enheten for å diagnostisere ryggrad og ryggproblemer. Den Nervoscope er en liten varmedetektor. Heat er skapt i ryggraden når det er betent eller har for mye press på nervene. Den Nervoscope er utviklet for å oppdage denne varmen. Det er et lite instrument med to metall prober på hver side. Disse sonder sitter på hver side av ryggraden som kiropraktoren glir den opp og ned på baksiden.

X-Rays

Etter å ha brukt de andre teknikkene, kan kiropraktoren deretter bruke røntgenbilder for å hjelpe fullt diagnostisere og behandle rygg problemer. Det er aldri brukt på gravide kvinner. Den x-ray blir brukt til å hjelpe legen se de problematiske spinal områder og gir ham en idé om hvordan de samhandler, og av de riktige justeringsalternativer. Det hjelper å avklare hva legen har diagnostisert og kan også illustrere forholdene han ikke kan finne ved hjelp av andre teknikker, som for eksempel postural forvrengninger og leddgikt.

Justerings Teknikker

Hver pasient er plassert i en problem-spesifikk behandling bord eller stol. Cervical stolen brukes til å behandle bestemte vertebra med cervical ryggraden problemer. Kne-bryst tabellen brukes til å behandle forskyvninger i bakre. Korsrygg tabell gir tilgang til hele ryggen. Alle justeringer er rask, lett og spesifikk. Gonstead kiropraktorer gjelder ikke større kraft til hele ryggen og nakken, men utføre nøye kalkulert manipulasjoner av spesifikke vertebra for å behandle problemområdene raskt og effektivt.