Digidexo.com

Typer Voice Disorders

Taleforstyrrelser er medisinske tilstander eller problemer som påvirker pasientens evne til å snakke. Vanlige symptomer på en taleforstyrrelse inkluderer heshet, tale belastning og breathiness. Disse kan alle oppstå som et resultat av feil bruk av stemmen, vekster i halsen, eller infeksjon.

Årsaker

Det er tre områder som en stemme lidelse kan påvirke. En svekket kilde til luftstrømmen vil resultere i en svak stemme og korte åndedrag. Skade på vibrasjoner i stemmebåndene kan føre til heshet og breathiness på grunn av luftlekkasjer som er forårsaket av stemmebåndene som ikke tilkobles riktig. Til slutt kan skade på stemmekanalen endre kvaliteten av stemmen.

Ikke-Vekster

Det er to typer av laryngitt som kan påvirke tale. Den vanligste, akutt laryngitt, er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon som forårsaker stemmebåndene til å hovne opp. Dette hevelse fører til heshet i stemmen. Stemmebåndene kan bli sterkt skadet hvis pasienten utøver sin røst for mye.

Kronisk laryngitt, men kan være forårsaket av en rekke faktorer, slik som syre tilbakeløp, pustingen i av røyk, og selv gjærinfeksjoner for astmatikere som bruker inhalatorer.

Laryngofaryngeal reflukssykdom er forårsaket av acid reflux (den oppgulp av magesyre) og kan føre til heshet og svelg.

Den stemmebånd kan selv lider lammelser, som er identifisert av en stemme som har myke og breathy kvaliteter framfor problemer med å puste. Faktorer som kirurgi, virusinfeksjon, eller svulster kan forårsake stemmebånd lammelse.

Årsaken til nervesystemet lidelse kjent som krampaktig dysfoni er ukjent, men sykdommen er preget av strupehode muskler opplever spasmer som fører tale abnormaliteter som belastende, pauser, eller breathiness.

Når stemmebåndene er irritert, kan resultatet bli Reinke ødem når vokal fold ikke-muskelelement sveller og skaper stivhet som forårsaker stemmeforandringer.

Hvis en blodåre på taleledningen er sprukket, oppstår blødning og har en tendens til å være forårsaket av overdreven misbruk av en stemme.

Vekster

Strupekreft, spesielt strupekreft, mens kureres i en tidlig fase, kan angis med stemmen lider av konstant heshet, en klump i halsen, og problemer med å puste og svelge.

Vekster kalles granulomer, som ikke er kreft, kan danne på stemmebåndene på grunn av en kombinasjon av irritasjon fra puster rør, irritasjon forårsaket av feil bruk av stemmen, eller irritasjon forårsaket av laryngofaryngeal reflux.

Selv overbruk av stemmen, slik som mye skriking kan stamme vokale muskler og forårsake lesjoner i stemmebåndene inkludert cyster, polypper og knuter, som ikke er ulikt hard hud.

Diagnose

Diagnosen en vokal lidelse kan være vanskelig på grunn av potensialet for flere faktorer for å være i spill. For å oppnå en nøyaktig vurdering av lidelsen, må alle årsaker bli identifisert. Dette faktum blir ytterligere komplisert ved det faktum at forårsaker trenger ikke nødvendigvis å være medisinske i naturen og kan til og med være et resultat av handlingene til pasienten som røyking.

I å få en riktig diagnose må legen ta historien til taleforstyrrelse, og bemerker slike fakta som hvor lenge det har skjedd, hva som gjør det skje, og hvordan pasienten bruker sin stemme. Etter det, må pasienten gjennomgå en fysisk eksamen som inkluderer en undersøkelse av hodet og nakken og strupehodet, kan diagnostiske tester kan brukes til å oppdage unormale vekster som svulster.

Behandling

Vocal lidelser kan behandles med medisin, avhengig av årsaken til lidelse som anti-reflux medisiner for reflux laryngitt, medisin for å behandle hypertyreose, eller botox (botulisme toksin) dersom pasientens vokal problemet er forårsaket av en muskelsykdom.

Ifølge Voiceproblem.org, er tale terapi en viktig behandling for mange pasienter. Det hjelper behandle vokal lidelser som arrdannelse i stemmebåndene som er forårsaket av pasientens misbruk eller misbruk av stemmen hans. Denne behandlingen kan også hjelpe de pasientene som har hatt en vekst kirurgisk fjernet fra halsen.

Kirurgi er også et levedyktig alternativ for noen pasienter. Det finnes ulike typer kirurgi som kan være ansatt som phonomicrosurgery, en prosedyre som fjerner alt som er i konflikt med vibrasjoner i stemmebåndene.