Digidexo.com

Tidlige tegn på veslevoksne puberteten hos jenter

Puberteten, den tiden i livet da et menneske blir fysisk i stand til seksuell reproduksjon, begynner vanligvis hos jenter i alderen 9 og 12. veslevoksne puberteten begynner tidligere enn normen og kan ha langvarige konsekvenser, både fysisk og følelsesmessig. Årsakene er ikke alltid kjent, men behandlinger er tilgjengelige.

Symptomer

Symptomer på veslevoksne puberteten hos jenter kan være fysisk og følelsesmessig. Ytre eller fysiske tegn kan være at hun utvikler kjønnshår og hår under armene. Brystene kan utvikle tidlig. Rask vekst i høyden kan forekomme, og hun kan utvikle akne. Jenter noen ganger utvikle en mer moden kroppslukt og kan begynne menstruasjon. Hun kan bli humørsyk som følge av skiftende hormoner eller bli mer aggressive.

Årsaker

For mange jenter er det ingen medisinsk grunn for veslevoksne puberteten. De bare starte tidligere enn sine jevnaldrende. For andre, kan den bli utløst av et område i hjernen som kontrollerer hypofysen kalles hypothalamus. Hormoner er utgitt som forteller eggstokkene til å begynne å jobbe. Andre årsaker kan spores tilbake til et problem for eksempel en hjernesvulst eller hodeskade. I noen tilfeller kan en infeksjon som hjernehinnebetennelse, eller et problem med skjoldbruskkjertelen eller eggstokkene føre starten av puberteten på en veslevoksen alder.

Diagnose

Selv om fysiske tegn kan være utad synlig for deg, vil legen gjøre en undersøkelse, og vil trolig bestille urin og blodprøver som vil måle nivåene av kjønnshormoner tilstede for å bekrefte tilstanden. Tar en X-ray jentas hånd og håndledd kan brukes til å avgjøre om knoklene er modning for fort. En MR eller ultralyd, kan pålegges å tillate observasjon av blodårer, vev og organer i kroppen.

Behandling

Etter diagnose, stoppe forkant av veslevoksne puberteten er målet for behandlingen. Dersom et underliggende problemet ble oppdaget gjennom testing, og deretter behandling av det problemet, slik som en tumor, stopper vanligvis progresjon av puberteten. I situasjoner hvor ingen årsak er funnet, er behandling av tidlig utviklet pubertet hormonbehandling å redusere nivåene av kjønnshormoner. Dette stopper effektivt fremme av puberteten og i noen tilfeller kan reversere den.

Betraktninger

Behovet for å behandle veslevoksne puberteten kan ikke være selvinnlysende. Et barn utvikler betydelig foran hennes kolleger kan føle unormal og har en følelse av ikke å passe inn. Erting og mobbing kan føre til ytterligere følelsesmessig stress. Barnet er ikke følelsesmessig rustet til å håndtere endringene brakt videre av puberteten. Rask vekst som skjer for tidlig kan til slutt forlate jenta dramatisk kortere enn hennes potensial som vekstspurten også stopper tidlig og barnet er i stand til å fange opp.