Digidexo.com

Naturlige ting for å øke Serotonin

Serotonin er et naturlig forekommende kjemisk i menneskekroppen er ansvarlig for styring av humør, appetitt, søvn, muskelkontraksjon og andre funksjoner. Serotonin er først og fremst finnes i mage-tarmkanalen. Resten ligger i serotonerge nevroner hvor det tjener mange funksjoner. Hvis kroppen din ikke produserer nok serotonin, kan du lider av søvnløshet, depresjon, migrene og angst. Medisiner kan erstatte serotonin, men du kan også velge naturlige måter å erstatte den kjemiske i kroppen din.

Foods

Mat som er rik på karbohydrater kan øke kroppens serotonin-nivå. Når man spiser karbohydrater, kroppens insulinnivået øker, forårsaker kroppen til å skape og slipp tryptofan i hjernen. Tryptofan, i sin tur fører til at kroppen for å lage serotonin. Noen av de sunneste karbohydrater å spise er knapt, havre, bokhvete, yams og squash. Noen kjøtt er også høy i tryptofan og kan øke produksjonen av serotonin. Disse kjøtt omfatter kylling, hvit fisk, magert svinekjøtt, kalkun, melkeprodukter og noen bønner.

Omega 3

Omega 3 oljer er funnet i fisk samt kosttilskudd som er serotonin-boosters. Å spise fisk eller ta et omega 3 tilskudd øker produksjonen av serotonin, samt å ha andre fordeler.

Sleep

Når du sover, øker kroppens produksjon av hormoner, blant annet serotonin. Den anbefalte mengde søvn for de fleste er åtte timer hver natt, men hver person er forskjellig og kan trenge mer eller mindre søvn for å produsere serotonin i riktige mengder. Hvis du har spørsmål om søvnvaner, bør du kontakte lege.

Sollys

Har du noen gang lurt på hvorfor en vakker solskinnsdag gjør at du føler deg bra? Eksponering for sollys fører kroppen din til å produsere serotonin i større mengder. Dette er også grunnen til steder rundt om i verden som ikke har så mye sollys har høyere forekomst av depresjon og selvmord enn sunnier steder.