Digidexo.com

De medisinske effektene av stråling

Vi er utsatt for stråling hver dag i naturen fra solen og stjernene, jorden, maten vi spiser, og mange andre steder. Vi er også utsatt av menneskeskapte årsaker fra TV, sigaretter og kraftverk. Selv porselen tenner og kroner gir oss en stråledose. For mye stråling kan være skadelig for helsen vår.

Thyroid Cancer

Det er vel-kjent at skjoldbruskkjertelkreft er forbundet med stråling. Ifølge rapporten "Influence of Forrige stråling på Patologiske Funksjoner og klinisk utfall hos pasienter med skjoldbrusk kreft", utgitt i april 2009 utgaven av Archives of Øre --- hode og nakke kirurgi, hos personer med skjoldbruskkjertelkreft som har hatt tidligere eksponering for stråling på arbeidsplassen, gjennom miljøet, eller fra en behandling av akne eller annen tilstand, er kreft mer aggressive og de langsiktige utfall er verre. For disse pasientene, behandlingen må også være mer aggressive.

Strålebehandling bivirkninger

Ifølge Daglig Health nettsted, bivirkningene til eksponering for strålebehandling avhenge av den delen av kroppen som skal behandles. Huden kan bli irritert og kan endre farge midlertidig i området behandles, og det kan være permanent eller midlertidig hårtap. I fordøyelsesprosessen, kan bivirkningene være tap av matlyst, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré og kramper. I den reproduktive området, bivirkningene inkluderer infertilitet eller sterilitet, vaginal tørrhet eller innsnevring og impotens. Mange av disse negative effektene kan være midlertidig, men den verste risikoen er for utvikling av annen kreft.

Andre Stoffskiftesykdommer

Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry advarte om at folk som har vært utsatt for kjernekraftverk eller produksjon av atomvåpen eller nedfall fra detonasjoner av atombomber ikke bare har en høyere risiko for skjoldbruskkjertelkreft, men også andre skjoldbrusk sykdommer. Når vevet ikke er helt drept, men er fortsatt litt funksjonelle, kan det føre til hypotyreose eller thyreoiditt, eller godartede svulster eller knuter på kjertelen.

Psykologisk stress

Etter høy eksponering for stråling fra en kjernefysisk eller kjemisk utgivelse, kan det være psykologisk stress fører til depresjon, angst, posttraumatiske stresslidelser og demoralisering, ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry nettside. Personer utsatt, spesielt mødre, er alvorlig bekymret for helsemessige effekter til seg selv og sine barn. De er stadig bekymret for om de vil bli syk, eller hvis deres gener er ødelagt og deres fremtidige barn vil lide misdannelser.

Prenatal Exposure

The Centers for Disease Control and Prevention uttalt at dersom moren svelger eller puster radioaktivt materiale, kan det gå inn i blodet hennes og inn i navlestrengen til babyen. Dette vil utsette fosteret for stråling og kan ha alvorlige helseeffekter avhengig av stadium av utviklingen. Stråling fra utsiden av kroppen vil påvirke fosteret mindre enn det påvirker moren, fordi morens organer beskytte den.