Digidexo.com

Formålet med adenoids

The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery sier at adenoids og mandlene arbeide sammen for å beskytte immunforsvaret. De adenoider er klynger av klumpet, svampaktig vev som finnes på hver side av halsen. Fordi de er på baksiden av halsen bak nesen og munn, kan adenoids ikke ses med det blotte øyne som mandlene kan. For leger å undersøke dette området av halsen og munnen, leger bruker spesialutstyr for å sjekke adenoids. Formålet med adenoids er å beskytte kroppen mot infeksjoner; Men på grunn av fremskritt antibiotika, har deres infeksjon-kampene formål blitt mindre viktig, og de kan faktisk slå på mange menneskers immunforsvar.

Fighting Infeksjoner

De Texas Pediatric Surgical Associates sier at det primære formålet med adenoids er å beskytte kroppen mot bakterie-eller virusinfeksjoner kommer inn i kroppen via puste eller svelge. Adenoids inneholde celler som har evnen til å produsere naturlig infeksjon-kampene antistoffer. Funksjonen av adenoids er viktig hos barn, fordi deres immunforsvar er ennå ikke fullt ut funksjonell. Men infeksjonen-kampene Formålet med adenoids avtar når barna blir eldre.

Past Formål

De Texas Pediatric Surgical Associates si at mange av de infeksjoner som adenoids og mandlene ble utformet for å beskytte barn fra, for eksempel parasitter og ormer, er relativt sjeldne i den tidlige utviklingen av mange barn. På den annen side, trenger ikke adenoider bekjempe mange av infeksjonene som barn i dagens samfunn. Dette kan være grunnen til at adenoids og mandlene ofte svikte i mange voksne og barn.

Blokkeringer

Fordi infeksjonen-kampene Formålet med adenoids har gått ned, de noen ganger føre til smerte og lidelse for mennesker og må fjernes. En av grunnene til fjerning er blokkeringer forårsaket av forstørret adenoids. Disse blokkeringer forårsake pustevansker, snorking og til og med livstruende søvnapné. Blokkeringer oppstår på grunn av væske buildup på grunn av øre og bihulebetennelse.

Adenoids og barn

De Texas Pediatric Surgical Associates sier at selv når barn opplever hovne adenoids, dette er ikke et signal om at de bør fjernes til tross for deres minimal formål. Så mange barn blir eldre, deres adenoids krympe og ikke lenger påvirke deres pustekapasitet. I stedet for kirurgi for å fjerne adenoids, kan leger forskrive antibiotika for å redusere infeksjoner og hevelse.

Når å vurdere fjerning

The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery sier det, fordi det er ingen store hensikten med adenoids, legene vurdere fjerning hvis antibiotika og minimalt invasive metoder ikke demme opp for tilbakefall av betennelse. Leger gjennomføre en fullstendig fysisk undersøkelse, inkludert hals kulturer, røntgen og blodprøver. Når dataene er samlet inn og analysert, vurdere de om de trenger å utføre adenoidectomies på barn eller voksne. Det tar 2 til 4 uker å gjenopprette fra denne prosedyren.