Digidexo.com

Er Flu Shots trygt for barn?

Med den nylige ankomsten av H1N1-viruset og økt bekymring for at har omgitt det, er influensa vaksiner blir oppfordret sterkere enn noensinne, spesielt for små barn, gravide og eldre. The Centers for Disease Control and Prevention anslår at om lag 36.000 mennesker dør av komplikasjoner av sesonginfluensa hvert år. Noen mennesker velger å ikke ha barna sine vaksinert, av frykt for utviklingsspørsmål, som har vært mye som mistenkes å bidra til høyere forekomst av utviklingsforstyrrelser, som autisme. Medisinske eksperter insisterer den beste beskyttelsen mot sesonginfluensa er å få vaksinasjon.

Hvorfor vaksinere?

The Centers for Disease Control rapporterer at om lag 5 prosent til 20 prosent av befolkningen i USA får influensa og rundt 200.000 er innlagt på sykehus med komplikasjoner av influensa. Den beste måten å beskytte deg og din familie er å få vaksinasjon. Mange eksperter mener at influensavaksinen er den beste måten å hindre spredning av influensa. Viruset spres fra person til person, enten fra du hoster eller nyser. Hyppig håndvask er også et viktig skritt i forebygging.

Er det trygt?

Sikkerheten debatten om influensa vaksine har pågått i årevis. Det stammer fra en kjemisk kalt thimerosal, som inneholder 49 prosent kvikksølv. Thimerosal har vært brukt som konserveringsmiddel for vaksiner siden 1930-tallet. Thimerosal har ikke vært i barns vaksiner siden 2003, og Thimerosal frie influensavaksiner er også tilgjengelig. Det er viktig å merke seg at ingen korrelasjon har noensinne blitt funnet mellom thimerosal og autisme, som har blitt foreslått.

Allergier

Barn som er allergiske mot egg kan ha en allergisk reaksjon på influensavaksine fordi den inneholder spor av egg protein. Hvis du mistenker at barnet ditt kan være allergisk mot egg, er det en god idé å ha dem testet før de får skutt. Ta kontakt med din barnelege for å finne det beste løpet av handlingen.

Typer influensavaksiner

Det er to måter å motta influensa vaksine - bli skutt eller får nesesprayen. Influensa skutt inneholder et inaktivt virus og administreres gjennom armen. Barn 6 måneders alder og eldre kan få skutt. Barn som får skutt for første gang vil trenge to doser. Den nasale spray inneholder et svekket virus, og blir administrert gjennom nesen. Friske mennesker bare i alderen 2 år til 49 år, er godkjent for å motta influensa nesespray vaksine.

Når å vaksinere

Du bør ha din familie vaksinert så snart den blir tilgjengelig. Kontakt din fastlege eller barnelege og spør når vaksinen blir tilgjengelig. Får barnet ditt vaksineres tidlig er et stort skritt i å redusere sin risiko for å pådra seg influensa virus. Det tar ca to uker etter å ha mottatt skuddet for kroppen å bygge opp antistoffer til å bekjempe viruset.