Digidexo.com

Fysiologiske faktorer som påvirker matinntak

Fysiologiske faktorer som påvirker matinntak


Sterke sosiale, miljømessige, økonomiske og fysiologiske faktorer styrer matinntaket. Av disse fysiologiske spise faktorer administrere sult, øker det når aktivitetsnivået øker på bestemte tider av dagen, eller redusere den som din spiser nok mat til å fylle deg opp. Andre fysiologiske faktorer, slik som lukt og utseende av mat, bidrar til kroppens ønske om å spise.

Leptin

Satiety faktorer i kroppen din varsle systemet ditt når du er full og ikke lenger krever mer mat. Metthetsfølelse faktorer spiller en avgjørende rolle i din evne til å styre matinntaket, og gir deg følelsen av fylde og forteller kroppen din trenger du ikke mer mat. Leptin er et viktig hormon utgitt oftest i fettcellene i kroppen din. Denne prosessen begynner når du spiser mer mat enn kroppen krever. Når den slippes, forteller Leptin kroppen din du er full og gir deg følelsen av å være mett.

Lukt og utseende

Lukten og utseende av mat er to av mange pregastic faktorer som påvirker ditt ønske om å konsumere. Andre er dine personlige preferanser og din følelsesmessige tilstand. Lukten og utseende av mat forårsaker sterke fysiologiske reaksjoner i kroppen din. Disse reaksjonene er mer alvorlig i forbindelse med flere pregastric faktorer, som for eksempel mat som lukter godt, ser bra ut og er en av dine favoritt retter. Disse reaksjonene inkluderer spyttsekresjon og ønsket om å konsumere. Disse fysiologiske reaksjoner er vanskelig å ignorere og påvirke deg til å konsumere, selv når du ikke er sulten.

Ghrelin

Ghrelin er en modulerende hormonell peptid som induserer sult på en biologisk satt faktor, som din normale frokost, lunsj eller middag tid. Når du beveger deg mot den vanlige måltidene, kroppens nivå av ghrelin øker, utløser sult og overbevise deg til å spise. Magen og hypothalamus er kroppens to viktigste kildene til ghrelin. Ghrelin er en fysiologisk respons på en sosial atferd. Den fysiologiske responsen er utgivelsen av ghrelin, mens den sosiale atferden er dine forhåndsinnstilte måltidene.

Cholecystokinin

Cholecystokinin tjener to hovedoppgaver i kroppen din. Først dine tynntarmen slipper den, varsler bukspyttkjertelen og galleblæren til å produsere fordøyelses materialer og galle. Dette er en viktig trigger for kroppen å begynne å fordøye nylig spist mat. For det andre gir det en annen metthetsfølelse faktor. Som en metthetsfølelse faktor, det forteller kroppen din at du er ferdig å spise og etterlater deg med følelsen av å være full.