Digidexo.com

Retinal Fatigue

Retinal Fatigue


Netthinne tretthet er en midlertidig effekt som endrer sinnet oppfatning av visse objekter og mønstre. Den er forårsaket av overdrevet stimulerende øyet med et visst bilde, og effekten kan sees etter skiftende blikket til en annen overflate.

Bakgrunn

Retinal tretthet refererer til overstimulering av kjeglen cellene i netthinnen. Cone celler er de pigmentceller som tillater oss å se farger. Det er tre typer av membranceller. De forskjellige typene er følsomme for rød, grønn og blå pigmenter.

Funksjon

Retinal tretthet oppstår når en person stirrer på en bestemt farge, eller et mønster av farger, for en bestemt tidsperiode. Etter å ha stirret på fargene, kan en person tenke seg å se et visst mønster, farge eller form hvis han skifter straks blikket til et annet objekt eller en blank overflate.

Søknader

Retinal tretthet er ofte utnyttes i optiske illusjoner. Etter stirrer på et bilde som inneholder solide farger for en viss tid, kan en silhuett av dette bildet være synlig etter raskt stirrer på en hvit overflate. Bruke samme praksis med andre bilder, er det mulig å se det opprinnelige bildet, men i gratis farger i stedet for de opprinnelige fargene.