Digidexo.com

Diett for Dysfagi

Dysfagi er et medisinsk begrep som beskriver problemer med å tygge eller svelge væsker eller fast føde. Det er ganske vanlig i multippel sklerose, Alzheimers og Parkinson-pasienter. Det kan også oppstå på grunn av ulykker eller traumatiske skader. Enkelte typer av dysfagi forekommer i munnen; andre forekommer i spiserøret. Uansett, er kosthold viktig for helse vedlikehold.

Kalorier

Svelgeproblemer åpenbart forårsaker bekymringer angå tilstrekkelig ernæring og kaloriinntaket. For personer diagnostisert med dysfagi, kan vanlige triks øke kalorier. For eksempel, tilsett 1 kopp pulverisert melk til 1 liter flytende melk. Denne blandingen er ofte brukt i shakes, havregryn, puddinger og supper. Legg små glass med protein-forsterkede babymat til most mat, supper og drikke for en kalori boost. Kaloriinntaket bestemmes av alder, vekt og høyde på hver pasient og ifølge daglig anbefalte diettbehov av organisasjoner som Food and Drug Administration.

Væsker

Svelgeproblemer kan føre til kvelning ved dysfagi pasienter. Flytende fortykningsmidler blir ofte brukt for å lette svelgeprosessen. Bruke kommersielle fortykningsmidler eller de laget av ingrediensene du har hjemme kan redusere sjansene for kvelning eller aspirasjon at tynne væsker ofte føre. Fortykningsmidler er ofte funnet i sykehus og sykehjem. Hjemme, kan pasienter blande vanlige fortykningsmidler som potetspotetflak, flak babyen frokostblanding eller unflavored gelatin pulver i væsker som melk, suppe eller buljong for å gjøre dem tykkere. For å gjøre matvarer tynnere, legge vanlig yoghurt, buljong eller melk. Det kan ta litt eksperimentere for å finne riktig konsistens.

Diettbehov

Diettbehov for dysfagi pasienter bestemmes av alder, høyde og vekt. Imidlertid må de fleste voksne forbruke mellom 6 til 8 kopper (mellom 48 og 64 oz.) Av matvarer most inn i væsken på en daglig basis. Matvarer bør most til konsistensen som tilfredsstiller behovene til den enkelte, og kombinerer proteiner, stivelse og grønnsaker i henhold til anbefalinger fra en kostholdsekspert. Kosttilskudd ernæringsbehov bør være individuelt basert. Vanlige matvarer spist av dysfagi pasientene omfatter cottage cheese, most fjærkre, fisk og kjøtt, egg og ost, og grønnsaker (men ikke mais eller erter fordi de ikke puré veldig bra). Dietter bør gi ikke bare kalorier, men protein, karbohydrater, fett, natrium og fiber. Diskuter dine ernæringsmessige behov med din lege og kostholdsekspert for å bestemme riktig blanding av hver.