Digidexo.com

Hvordan du rengjør mellomøret

Ved rengjøring av mellomøret må du være forsiktig. Unngå å stikke gjenstander som q-tips eller bomullspinner inni den. Bomullen kan sette seg fast i øret og forårsake skade på mellomøret. Mellomøret er følsom og krever væsker bare å rense den. Følgende trinn vil hjelpe deg ordentlig og trygt utføre denne prosessen.

Hvordan du rengjør mellomøret

Hvordan du rengjør mellomøret

•  Få et øre sprøyte og hydrogen peroxide. Du vil helle peroxide inn i sprøyten. Du trenger ikke mye peroxide i det hele tatt for at den skal være effektiv. Fyll sprøyten inntil en tredjedel. Før squirting den inn i øret, sørg for å ha en tørr og våt klut i nærheten.

Bøy hodet å la væsken bo i øret uten drypper ut. Ta tørr fille og holde den under øret i tilfelle løsningen bobler ut.

Squirt hydrogen peroxide inn i øret ditt. La den sitte i 5-10 minutter eller til løsningen slutter å boble. Det vil gjøre en popping eller fizzing lyd, men det er fra hydrogen peroxide arbeider med rengjøring av din mellomøret.

Bøy hodet til motsatt retning for å tømme ut hydrogen peroxide. Du vil bruke tørr fille for å fange all væsken. Du ønsker å holde hodet på skrå med fille opp til øret før du føler all væsken er ute. Dette kan ta noen minutter.

Rengjør øret med en våt klut.

6. Gjenta fremgangsmåten med det motsatte øre.

Hint

  • Ikke bruk hydrogen peroxide mer enn to ganger i uken siden det kan tørke ut kanalen din.
  • Hvis kanalen din blir tørr, kan du bruke noen dråper babyolje i øret for å hjelpe tørrhet.
  • Du kan bruke skirens hvis voks i øret er egentlig bygget opp. Du kan si dette med ikke å kunne høre så vel som vanlig.
  • Hvis mellomøret fortsetter å ha problemer med voks bygge opp, bør du kontakte lege.