Digidexo.com

Whipple Prosedyre & Post Operativ blødningsproblemer

Whipple Prosedyre & Post Operativ blødningsproblemer


Den Whipple prosedyren, eller pancreatoduodenectomy, er en operasjon som brukes for å behandle kreft i bukspyttkjertelen, og i noen tilfeller tynntarmskreft. Dødeligheten for kirurgi er lav med pasienter som regel forlater sykehuset etter to uker, men det er en risiko for post operative blødninger og sepsis forårsaket av fremgangsmåten.

Hva er Whipple prosedyren?

Ifølge Mayo Clinic, innebærer Whipple prosedyren fjerner hodet i bukspyttkjertelen, en seksjon av gallegang, en del av tynntarmen og noen ganger en del av magesekken. Kirurgene deretter rekonstruere tarmsystem for hånd. Ifølge Mayo Clinic, sine kirurger utfører mer enn 100 Whipple prosedyrer hvert år.

Post-kirurgisk blødning

Det er anslått at så mange av 25 prosent av pasientene som gjennomgår Whipple prosedyren vil ha noen form for postoperativ blødning og eller sepsis. Prosedyren skaper en situasjon hvor det er mulighet for massive blødninger og arterielle erosjon. Komplikasjoner fra Whipple prosedyren er den vanligste faktoren for dødelighet.

Tidlig Bleeding

Hvis pasienten opplever blødning i løpet av 24 timer etter operasjonen, er det mest sannsynlig finnes på skjæringspunktet mellom to organer som bukspyttkjertelen og tarmen eller i magesekken. Dette er vanligvis tatt vare på kirurgisk ved å gjensying de berørte områdene og drenering av blod.

Senere Bleeding

Når blødningen kommer etter de første 24 timene, er sjansene for død øker fordi pasienten er allerede i en svekket tilstand. Blødningen kan komme fra et sår forbundet med en infeksjon eller abscess forårsaket av lekkasje fra tilkoblingspunktet av organene. Hvis blødningen kommer fra det kirurgiske innsnitt i seg selv, kan det lett håndteres uten kirurgi og antibiotika hvis det er en infeksjon.

Behandling

Den første behandling er å erstatte noen blod som har gått tapt, og for å tappe blod fra innsiden av buken. Embolisering av blodårene til å stoppe blødningen er effektive i om lag 80 prosent av pasientene, men oppfølging kirurgi for å ta seg av eventuelle interne infeksjoner kan være nødvendig. Til tross for disse komplikasjoner er Whipple prosedyren fortsatt den foretrukne metode for behandling av kreft i bukspyttkjertelen hodet.