Digidexo.com

Farene ved en Raw Food Diet

En rå mat diett refererer til en diett som består strengt av ubehandlet, rå grønnsaker og andre matvarer. Det finnes en rekke farer som ligger i denne type diett, særlig stammer fra næringsmangel og hygiene. Skissert nedenfor er noen av de vanligste farene ved en rå mat diett.

Matforgiftet

Matlaging og prosessering mat dreper av mange typer matbårne bakterier, for eksempel salmonella, som er de vanligste årsakene til matforgiftning. Av denne grunn, etterlater en rå mat diett dieter mer utsatt for matforgiftning fra forurenset mat. Små barn, eldre og folk som har svakt immunforsvar er på høyeste risiko. Noen rå foodists engang spise rå egg eller kjøtt, som kan innføre ytterligere farene ved matforgiftning.

Underernæring

Den rå mat diett er basert på prinsippet om at matlaging ødelegger næringsstoffene. Tvert imot bidrar varmen fra koke til å bryte ned de tykke cellevegger av plantecellene, noe som letter kroppens assimilasjon av næringsstoffer inn i blodet. Disse næringsstoffer som ellers ville være bundet til celleveggene, og utskilles fra kroppen, noe som øker risikoen for feilernæring.

Proteinmangel

I boken "Mat og næringsinntak av Hallelujah Vegetarianere," forfatteren beskriver hvordan en rå mat diett ikke oppfyller anbefalt daglig inntak (RDI) krav til protein. Planteproteiner ikke leverer balansen av aminosyrer som animalske proteiner gjøre. På lang sikt, et protein-mangel fører til tretthet, muskel tap og hindrer kroppens evne til å bygge muskler. Det kan også føre til ødem, vekstretardasjon hos spedbarn, vedvarende infeksjoner, redusert thyroideafunksjonen insulinsekresjon samt brutto vekttap.

Lav Antioxidant innhold

Ifølge "Scientific American," steaming eller koking mat faktisk øker antioksidantinnholdet i grønnsaker som tomater, spinat, sopp, asparges, paprika og gulrøtter. Da kokte, disse grønnsaker gir kroppen med høyere nivå av antioksidanter som ferulic syre og karotenoider enn de gjør når de er rå. Antioksidanter er avgjørende i å hjelpe kroppen bekjempe sykdom og forsinke aldringsprosessen.

Vitaminmangel

En rapport fra Oregon State Micronutrient Information Center, for eksempel, viser at en diett som er strengt begrenset til grønnsaker kan resultere i en vitamin B12 mangel. Dette er fordi vitamin B12, som er den største, mest komplekse kjemiske struktur av alle vitaminer, kan bare finnes i animalske matvarekilder. Cooking grønnsaker har også blitt funnet å øke absorpsjonen av karotenoider i kroppen, slik som provitamin A beta-karoten.