Digidexo.com

Risiko for en TENS Unit

Transkutan elektrisk nervestimulering, vanligvis kjent som TENS, er et medisinsk apparat som behandler ulike former for smerte. Enheten fungerer ved å sende elektriske impulser gjennom elektroder festet til huden. Titalls enheter er vanligvis batteridrevet og kan passe i en lomme. De har effektivt behandlet smerte som strekker seg fra kortsiktig ubehag fra siste operasjon til kroniske smerter på grunn av leddgikt eller ryggproblemer. Mens TENS-enheten er generelt ansett som en trygg og rusfritt alternativ smertebehandling, er det noen risiko forbundet med enhetene.

Pacemakere

Personer med pacemaker bør ikke bruke en enhet TENS uten å konsultere lege. Enhetens elektriske impulser kan påvirke enkelte pacemakere. Hvis du har en bipolar pacemaker TENS-enheten ikke kan skape noen problemer, mens en unipolar pacemaker kunne ha noen uregelmessigheter. Du kan omprogrammere pacemakeren for å tillate bruk TENS, ifølge Staten Island Hjerte nettside. Men ta kontakt med en lege om farene før bruk av TENS med alle typer pacemaker.

Graviditet

Gravide kvinner noen ganger brukt TENS enheter for å administrere arbeid smerte under nøye medisinsk tilsyn. Smertelindring kan ikke være lik andre narkotikarelaterte smerte behandlinger som en epidural, men dette er grunnen til at noen kvinner foretrekker det. Bruken av en TENS under fødselen regnes ikke som en risiko, men dens innvirkning på ufødte barn er ukjent. Det anbefales ikke at gravide kvinner bruker enhetene i forkant av tredje trimester. Selv da er det viktig å ta kontakt med lege. Elektrodene av TENS bør aldri plasseres over livmorområdet uavhengig av trimester, i henhold til Birth Kilde nettstedet.

Head and Neck

TENS elektroder kan plasseres i ulike flekker på kroppen for å lindre smerte, men det er noen pasienter som ikke bør bruke dem på hodet eller nakken. Hvis du lider av anfall eller kramper eller har blod eller blodårene, så du bør ikke plassere TENS elektroder på hodet eller halsen, ifølge Drugs.com nettside. Og ingen skal noensinne plassere elektrodene på fremre delen av halsen eller over carotis sinus.

No Cure

En potensiell risiko for TENS-enheten er ikke forstå hva enheten oppnår. Den TENS rett og slett blokkerer smerte i hjernen din, men det eliminerer ikke årsaken. For noen kan det lettelse levert av TENS de forsømmer problemet og ikke se en lege. I løpet av denne tiden et problem kan bli verre. Et titalls enhet bør kun brukes under legetilsyn.