Digidexo.com

Pleural mesothelioma symptomer

Pleural mesothelioma, også kjent som pleural ondartet mesothelioma, er en relativt sjelden form for kreft som påvirker membranen som omgir lungene. Mesothelioma, i alle sine former, er vanligvis knyttet til eksponering for asbest, et kreftfremkallende stoff som tidligere ble brukt i konstruksjonen av bygninger, varme- eller kjølesystemer, avløp materialer, isolasjon og mange andre husholdningsartikler. Når noen utvikler pleural ondartet mesothelioma, vil de begynne å manifestere veldig tydelige tegn og symptomer.

Åndedrettsforstyrrelser

Siden pleural mesothelioma påvirker membranen som omgir en persons lunger, vil de fleste oppleve en slags åndedrettsforstyrrelser med denne formen for kreft. For noen vil det manifestere seg som en følelse av windedness eller kortpustethet. Mesteparten av tiden, vil denne følelsen først bemerkes i perioder med fysisk anstrengelse, men det vil begynne å spre seg inn i tider med resten. For andre vil det faktisk lokke fram en smerte eller ubehag ved innånding som et øyeblikk kan ta en persons pusten fra deg.

Smerte

Mange ganger, vil en person som lider av pleural mesothelioma opplever ikke bare en smerter ved pusting, men også en generell smerte som vedvarer i brystet. Denne smerten er vanligvis følte rett under brystkassen; kan det imidlertid åpen hvor som helst kreftcellene har dannet. Når noen lider av en smerte eller ubehag på grunn av pleural mesothelioma, kan det føles som en kjedelig trykk hele veien opp til en skarp, skyting verke.

Hoste

Det er også et stort potensial som pleural mesothelioma vil også føre til en hoste. Oftere enn ikke, vil denne hosten være uproduktivt i naturen, noe som betyr at det vil være "tørr" og ikke gi noen slim eller spytt i løpet av en episode. Avhengig av alvorligheten av kreft, kan denne hoste frembringe noen grad av smerte.

Klumper

For noen mennesker, kan utviklingen av mesothelioma forårsake dannelse av klumper i nærheten eller rundt et område av mesothelium (membranen som omgir lungene) påvirket av kreftceller. Med pleural mesothelioma, vil disse klumpene utvikle like under huden på brystet, og vil føle seg fast å ta på.

Vekttap

Som med nesten enhver form for kreft, kan pleural mesothelioma framprovosere en uventet vekttap, særlig ettersom de kreftfremskrittene. Mye som andre former for kreft, er dette i stor grad på grunn av kalorier som trengs for kreftceller til å trives. Friske celler bruke en "normal" mengde kalorier i kroppen, men disse unormale cellene expend mye mer kalorier i løpet av en gitt dag, gjør en standard diett utilstrekkelig for den lidende. Ettersom tilstanden utvikler seg, disse unormale celler øker i antall, ved bruk av flere og flere kalorier og forårsaker en person å tape vekt.