Digidexo.com

Kreft behandlinger annet enn Chemo

Ved behandling av kreft, jo tidligere en pasient begynner behandling, jo bedre prognose henne er for utvinning. Leger har en rekke behandlingstilbud. En lege baserer valget på hva som vil være mest effektive ved behandling av en bestemt cancer i et bestemt pasient. Dette betyr at han kan velge en kreftbehandling annet enn kjemoterapi hvis en annen behandling er mer sannsynlig å hjelpe.

Fakta

Kreft oppstår når unormale celler begynner å vokse og formere seg i en persons kropp på en ukontrollert rate. Dette kan skje i en hvilken som helst del av kroppen, inkludert huden, i organer og i bein. Kreft er forårsaket av en rekke faktorer, for eksempel noen kjemikalier, stråling og visse virus. Legene har utviklet en rekke behandlinger for å bekjempe kreft. Kjemoterapi er en velkjent form for kreftbehandling. Alternative behandlinger inkluderer strålebehandling, kirurgi og andre.

Stråleterapi

I strålingsterapi, dirigerer en lege en spesiell type stråling ved kreft. Strålingen kan være i form av en X-ray, gammastråler eller elektroner. I denne kreftbehandling, er målet å ødelegge kreftcellene slik at de ikke lenger kan formere seg, stoppe den ukontrollerte veksten av kreft. Strålingsterapi kan anvendes alene eller i kombinasjon med andre behandlinger, som kirurgi og kjemoterapi.

Kirurgi

Når den brukes til å behandle kreft, målet med operasjonen er å kutte ut kreftceller, fjerne dem alle, og slik at bare sunt vev bak. Kirurgi er et godt alternativ behandling for tumorer som er i et bestemt område og kan fjernes sammen med omkringliggende vev uten fare for helsen til pasienten. Kirurgi er ofte brukt i kombinasjon med andre behandlinger. Noen pasienter får den etter strålebehandling har stoppet kreften vekst. Andre gjennomgå kjemoterapi etter operasjonen for å ødelegge eventuelle kreftceller som kan ha stått bak.

Narkotika Therapies

Andre enn kjemoterapi bruker narkotika behandlinger for å bekjempe kreft. I antiangiogenesis terapi, er medikamenter som brukes for å hindre at tumorer fra å gjøre de nye blodkar de trenger for å vokse og spre seg. Med fotodynamisk terapi, er medikamenter som virker som fotosensibiliserende midler brukes på kreft og blir deretter kombinert med lys for å drepe unormale celler. Målrettet terapi kan brukes til direkte enzyminhibitorer på kreftceller for å stanse deres vekst.

Andre behandlinger

Andre metoder omfatter biologisk behandling, hvori proteiner blir brukt til å øke en pasients immunsystemets evne til å bekjempe kreft med T-celler og B-celler. I hormonterapi, hormoner benyttes for å motvirke østrogen eller testosteron, som begge kan foreta kreftceller vokse raskere. Disse behandlinger er ofte i kombinasjon med strålingsterapi, kirurgi eller kjemoterapi for bedre å bekjempe kreft.