Digidexo.com

Slik behandler munnsår fra Kjemoterapi

Canker sår er en av de mest forferdelige bivirkningene av cellegift. Noen pasienter har aldri et øyeblikk problem med munnsår, mens andre lider av cankers for hele behandlingsforløpet. Munnsår ofte form på leppene, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, tunger, gulv og taket av munnen. Disse smertefulle åpne sår kan påvirke spising, drikking, tale og evne til å swallow.The forsvarlig behandling av munnsår er ekstremt viktig fordi pasienter som får cellegift er mottakelige for infeksjon. Siden kjemoterapi angrep både friske og kreftceller i kroppen, munnen, med det er delikat bakteriell balanse, er ofte påvirket. Disse cankers kan blø og danne sår, forårsaker betydelig pain.There er mange ting en chemo pasient kan gjøre for å lette ubehag av munnsår. Akkurat som med alle chemo bivirkning som du opplever, må du informere legen din. Onkolog er din beste kilde til informasjon for alle aspekter av kjemoterapibehandlingen, herunder håndtere bivirkninger av chemo.The følgende er komfort tiltak for å hjelpe lindre smerten av munnsår. Hver pasient er forskjellig så hva som fungerer for en person kan ikke fungere for en annen. Forplikte seg til å være religiøs i munnen omsorg og forhåpentligvis vil din smerte lette.

Bruksanvisning

Slik behandler munnsår fra Kjemoterapi

•  Ta kontakt med legen din før du starter kjemoterapi. Diskutere mulige bivirkninger. Mange leger anbefaler en god rengjøring med din tannlege og praktisering av nitid dental hygiene fører opp til cellegift. Hvis munnen din er i best mulig form, med ingen kjemiske eller bakteriell ubalanse, er du mindre sannsynlig å utvikle cankers.If har du allerede begynt chemo og opplever munnsår, ta til onkolog. Han er ofte den mest kunnskapsrike kilden til informasjon om håndtering av kjemoterapi bivirkninger. Han kan anbefale en medisinert munnskylle å lindre smerten og hjelpe helbrede munnsår. Husk at det er ingen sikker-brann enkelt behandling for å helbrede dine munnsår. En kombinasjon av munnskylle og god hygiene er mest effektive.

Spis bland matvarer. Kjemoterapi tar en toll på kroppen din og riktig kosthold er svært viktig. Unngå mat som er grovt eller grov, salt eller syrlig og krydret. Hold deg unna sitrusfrukter. Unngå koffein. Varm eller kald mat kan øke ubehag. Ikke redusere kaloriinntaket, men heller prøve å supplere din diett med mat som ikke vondt munnen. Prøv yoghurt, gode gamle makaroni og ost, og matvarer med sauser og blid sauser. Hvis du har problemer med å spise, må du kontakte lege umiddelbart.

Øv grundig dental hygiene. Pusse tennene etter hvert måltid og ved sengetid, men gjør det forsiktig. Ekstremt myk tannbørste er tilgjengelig (tror babyen tannbørster). Velg mild tannkrem som en type tilgjengelig for canker sår lider. Kjemoterapi forstyrrer den kjemiske og bakteriebalansen i munnen slik at riktig renhold er svært viktig å opprettholde denne balansen i munnen. Ikke bruk munnvann som inneholder alkohol.

Drikk 64 gram vann om dagen. Mange chemo pasienter klager over en tørr munn. Bekjempe dette med vannforbruket. Også, skyll med kaldt vann før og etter hvert måltid.

Skyll med natron skyll. Bland en teskje natron med en kopp vann og skyll i 30 sekunder før et måltid. Noen ganger er dette skylling vil berolige dine munnsår nok til å tillate deg å spise.

Skyll med salt-vann. Blande en liten mengde vanlig bordsalt med vann. Denne saltvanns kombinasjonen er svært lik de vanlige rensevæsker produsert av munnen.

Tenk på din egen komfort. Hvis det gjør vondt å drikke, prøv å bruke et sugerør. Velg mykere mat heller enn at hoagie sub du bare dø å knaske på. Skjær maten opp i små biter for å gjøre tygge enklere. Dine munnsår er sannsynligvis midlertidig og vil forsvinne så snart chemo behandling avsluttes. Lagre disse crunchy godbiter for feiringen etter at du er ferdig med din syklus av kjemoterapi.

Suge på isbiter under cellegiftbehandling. Dette fukter munnen og reduserer forekomsten av munnsår. Sørg for å sjekke med legen din først.

Prøv å bruke honning til sårene. For noen uforklarlig grunn, har honning stor medisinsk verdi. Mange pasienter opplever at dabbing honning på sine canker sår hjelper lindre smerten og også helbrede canker raskt. Sjekk med din onkolog først før du gir dette hjemme bøte en prøve.

Diskuter vitamintilskudd som L-lysin med legen din. Forskere er for tiden studerer effektene av L-lysin på canker sår. L-lysin er en essensiell aminosyre som er nødvendig for helse som ikke er produsert av kroppen, men heller absorbert fra mat. Noen onkologer anbefaler dette tillegget til pasienter før du starter chemo. Igjen, sjekk med legen din før du tar noen vitamintilskudd.