Digidexo.com

Hvordan spise for å sikre en riktig elektrolyttbalanse

Hvordan spise for å sikre en riktig elektrolyttbalanse


Elektrolytter er elementer som natrium, kalium, kalsium og magnesium. Disse elementer er viktig for sunn funksjon av organer, nerver og muskler. De finnes i maten vi spiser, og de er spylt fra kroppen gjennom svette og urinering. Mange mennesker opplever elektrolyttforstyrrelser etter et anfall av sykdom eller etter overdreven trening. En av de beste måtene å sikre en skikkelig elektrolyttbalansen er å spise en kombinasjon av næringsrik mat.

Bruksanvisning

•  Spør du legen for å teste for elektrolyttforstyrrelser - en blod eller urin test er den vanlige metoden. Hvis du har en mangel på ett element som kalsium, magnesium eller kalium, kan du være i stand til å behandle det med et daglig tilskudd.

Spis kalium-rik mat. Spis en bakt potet eller ta en medium banan for en umiddelbar boost. Pakk opp noen svisker eller rosiner og ta dem med deg til treningsstudio eller å arbeide. De fleste mennesker ikke får den anbefalte daglige inntak av kalium - 2000 mg. Legge kalium i kostholdet ditt ikke bare bidrar til å gjenopprette elektrolyttforstyrrelser, men det kan også gi deg mer energi utover dagen.

Spis kalsium-rik hele matvarer som grønnkål, brokkoli, bønner og villaks. Gå for en servering av tradisjonelle kalsium-rik mat som melk, yoghurt og cottage cheese - plukke lavere fett alternativer for å sikre at du opprettholde en sunn vekt. Sikt på mellom 800 og 1200 mg kalsium per dag.

Konsumere hvetekim og brun ris for å sikre at du får riktig balanse av magnesium i kosten. Kutt opp litt avocado og legge den til en spinat salat, og du har en magnesium-rik måltid. Magnesium fungerer med kalsium for å hjelpe bein og muskler fungere skikkelig, og dette elementet er ofte oppbrukt i løpet av overdreven trening, under graviditet og av folk på høye protein dietter. Sikt på 300 til 400 mg magnesium for å opprettholde sunne elektrolyttnivåer.

Legg natrium i kostholdet ditt med måte - de fleste amerikanere overskride anbefalt daglig dose (ikke mer enn 3000 mg) med så mye som 2000 mg daglig. Spis mat som selleri, rødbeter og grønne grønnsaker for å gjenopprette riktig elektrolyttbalanse på en sunn måte. Øk natrium inntak etter hard trening i varmt vær hvis du føler deg svak, du krampe opp eller du har en svært tørr munn.

Hint

  • For en rask elektrolytt boost etter en treningsøkt, drikke kokosnøttvann eller tilsett en klype salt til 8 oz. vann.