Digidexo.com

Semi-vegetarisk kosthold Plan

Semi-vegetarisk kosthold Plan


Folk velger å fjerne kjøtt fra kostholdet sitt for en rekke årsaker --- fra helse eller religion til etikk og miljø. Ifølge Vegetarian Resource Group, 3 prosent av amerikanerne er vegetarianere.

Definisjon

Generelt er vegetarianer noen som ikke bruker kjøtt, inkludert kylling og fisk, mens en vegansk diett eliminerer kjøtt, meieriprodukter og egg. En semi-vegetarianere diett har en tendens til å eliminere rødt kjøtt og begrense mengden av kylling eller fisk. Ofte blir kjøttet mer som en siderett, mens grønnsaker, bønner og korn utgjør hovedrett.

Balansert kosthold

Uten gjennomtenkt planlegging, kan denne type diett inneholder for mange kalorier og for få næringsstoffer. Det er viktig for semi-vegetarianere å balansere deres diett med mat som er rik på vitamin B12 og D, kalsium, jern, protein og sink. The American Heart Association anbefaler at vegetarianere begrense sitt inntak av fett og sukker, velger hele korn i stedet for raffinert korn, inkluderer et utvalg av frukt og grønnsaker, spiser magre meieriprodukter og begrense forbruket av egg, som er høy i kolesterol.

Essensielle næringsstoffer

Folk som valgte vegetarisme finner vitaminer B12 og D i korn og soyaprodukter, som melk og veggisburgere. Bortsett fra meieriprodukter, kan kalsium finnes i belgfrukter, nøtter, tofu og brokkoli. Matvarer som mørke bladgrønnsaker og tofu er rike på jern. Protein finnes i egg, melkeprodukter, soya, bønner og korn.

Morsomme fakta

Det finnes varianter av vegetariske undergrupper. En typisk vegetarianer, en som spiser meieriprodukter og egg, men ikke kjøtt, er referert til som en lakto-ovo vegetarianer. Et lakto vegetarianer spiser melke men ikke egg, mens en ovo vegetarianere spiser egg, men ikke meieri. En pesci-vegetarianer forbruker fisk, men ikke fjærfe. Videre vil en streng vegan ikke forbruke noen animalske produkter, herunder honning og gelatin.