Digidexo.com

Hvordan leve med deprimerte mennesker

Hvordan leve med deprimerte mennesker


Når en person er deprimert, det påvirker alle i denne personens liv. Venner og familie ofte gå inn for å prøve å hjelpe den deprimerte personen møte sine utfordringer. Som et resultat, kan en person som er å hjelpe ut ender opp med å forsømme sine egne behov. Over tid kan dette føre til harme og stamme forholdet at personen har med hans eller hennes deprimert kjære. Hvis du bor sammen med en deprimert person, er det viktig for deg å ikke ofre din helse og lykke for å gi støtte.

Bruksanvisning

Hvordan leve med deprimerte mennesker

•  Ikke la den deprimerte personens negative følelser få deg ned. Vær tydelig på hvor mye ansvar at du er villig til å ta i å hjelpe personen gjennom hans eller hennes depresjon. Overextending selv vil ikke hjelpe noen av dere.

kommunisere åpent med deprimert person. La personen vite om han eller hun gjør noe som plager deg. Du kan bli fristet til å være forsiktig, men holder i følelsene dine kan få deg til å mislike personen. Åpen kommunikasjon vil styrke forholdet.

Ta vare på deg selv. Å ivareta behovene til en deprimert person kan være krevende på din tid og følelser. Sett av litt tid til å gjøre noe spesielt for deg selv. Bruk litt tid borte fra den deprimerte personen.

•  Finn en betrodd person å betro seg til. Dette kan være et familiemedlem, venn eller rådgiver. Det er viktig for deg å ha noen å lene seg på for emosjonell støtte som du møter utfordringene ved å leve med en deprimert person.