Digidexo.com

Om Lung Cancer Treatment

Lungekreft er kategorisert som enten være småcellet lungekreft eller ikke-småcellet caner. Betegnelsen oppnås ved hvor kreftcellene ser når sett under et mikroskop. Ikke-småcellet lungekreft er mer vanlig fordi den inneholder ulike typer lungekreft. Småcellet lungekreft, også kalt havrecelle-karsinom, dekker bare en grunnleggende type av sykdommen. De behandlinger som er tilgjengelige for lungekreft avhenge av hvor avansert sykdommen er ved tidspunktet for dens diagnose.

Lung Cancer Surgery

Målet for enhver operasjon som en behandling for lungekreft er å fjerne så mye av det syke vev som mulig. Det finnes forskjellige operasjoner utfører kirurger, med mengden av kreft stede i lungen å bestemme hvilke anvendes. En kile reseksjon fjerner en del av lungen som er kreft, så vel som en liten margin av vev rundt dette området. En lobektomi er en prosedyre der kirurgen tar ut flik av en lunge, mens hele lungen er kirurgisk fjernet under en pneumonectomy. Under lungekreft operasjoner er det ikke uvanlig at lymfeknutene rundt lungene til å også bli fjernet for å vurdere om kreften har spredd seg utover lungene. Noen av bivirkningene pasienter kan oppleve etter lungekreft kirurgi er potensiell blødning og infeksjon samt smerter og være tungpustet inntil lunge vev har hatt en sjanse til å utvide.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en form for kreftbehandling hvori pasienten mottar doser av spesielle stoffer som dreper kreftceller. Hoveddelen av pasientene som lider av småcellet lungekreft vil gjennomgå noen form for kjemoterapibehandling siden den type kreft reiser vanligvis gjennom blodet og inn i andre deler av kroppen. Kjemoterapi blir ofte brukt før kirurgi for å krympe kreft størrelsen av svulster og etter operasjonen, selv om det ser ut alt av kreft ble fjernet i et forsøk på å ødelegge eventuelle mikroskopiske kreftceller som fortsatt er igjen. Kjemoterapi agenter kan tas oralt i pilleform eller gjennom en blodåre. Kombinasjoner av legemidler er ofte utnyttet og kjemoterapi ofte kommer med bivirkninger som kvalme, svimmelhet og mulig tap av hår. Når kjemoterapi er fullført disse bivirkningene gradvis forsvinne.

Stråling

Bruken av stråling for å angripe kreftcellene, og tilintetgjøre dem som er kjent som strålebehandling. Lungecancerstrålebehandling er tilgjengelig i en form som kalles ekstern stråle behandling der en maskin frembringer fokuserte stråler av stråling som er rettet mot det området av kreft. En annen type strålingsterapi for lungekreft kalles brachyterapi, eller intern stråling. Leger vil sette inn radioaktive partikler så nær stedet av kreft som mulig for å maksimere effekten av behandlingen. Strålingsterapi er ofte brukt på lungekreftpasienter i tillegg til kjemoterapi. Det er vanlig ansatt etter operasjonen for å drepe eventuelle kreft som kan ha rømt gjenkjenning.

Målretting Cancer

Avvikene som finnes i kreftceller kan bli målrettet av visse stoffer i en behandling for kreft som kalles målrettet medikamentell behandling. I tilfeller av lungekreft stoffer som Avastin og Tarceva blir brukt til dette formålet. Avastin gis normalt i forbindelse med kjemoterapi og har den virkning å holde svulster fra å få tilgang til en blodforsyning, effektivt bidra til å ødelegge dem Tarceva kan holde kreftceller fra å reprodusere. Imidlertid stoffer av denne art er utstyrt med bivirkninger, slik som faren for blødning og diaré.

Behandling av Stage

Stadier av lungekreft beskrive hvor omfattende kreften har blitt, med scene i kreft mye mindre avansert enn høyere stadier. Kirurgi er den vanligste valget for å behandle Stage I ikke-småcellet kreft mens på Stage II kirurgi sammen med kjemoterapi og stråling vil være det alternativet. Som ikke-liten lungekreft avanserer gjennom kirurgi er ikke lenger et alternativ, og kjemoterapi er behandling som gir mest håp, med stråling noen ganger mulig. Den verste stadium av sykdommen, trinn IV, er når målrettet medikament terapi sammen med kjemoterapi vil være behandling. Noen ganger prognosen er så dårlig at den beste behandling er å bare prøve å gjøre pasienten så behagelig som mulig. I tilfelle av småcellet lungekreft er det ingen stillas nivåer. Det er beskrevet som enten blir begrenset eller omfattende. Behandlinger for begrenset småcellet lungekreft vil omfatte kjemoterapi og stråling, med kirurgi noen ganger et potensielt alternativ mens omfattende tilfeller av denne sykdommen blir behandlet med kjemoterapi og støttende behandling.