Digidexo.com

Effekter av kaffe på helse

Effekter av kaffe på helse


Hvis du nyte en kopp kaffe (eller mer) hver dag, har du sannsynligvis lurer på om det er en god eller dårlig vane. Det avhenger av hvor mye du spiser og din helse historie. Det gamle ordtaket "alt med måte" gjelder her. Det er helserisiko og helsemessige fordeler fra kaffe forbruk, og spesielle hensyn for en kvinne som er gravid eller prøver å bli gravid.

Pros

Den gode nyheten for kaffedrikkere er at studier viser fordeler fra kaffe forbruk. Ifølge National Institute of Health, kan kaffeinntak gi en viss beskyttelse mot Parkinsons sykdom, type 2 diabetes og leverkreft. Harvard Medical School rapporterer også fordeler knyttet til utvikling av gallestein og tykktarmskreft. Fordi kaffe er et sentralstimulerende, er en økning i energi ofte opplevd etter forbruk og enkelte opplever økt kognitiv funksjon. Personer som deltar i utholdenhetsaktiviteter kan også ha forbedret ytelse.

Cons

Risikoen fra kaffeforbruket øker når store mengder er fortært. Tunge koffein bruk (omtrent 4 til 7 kopper per dag) er ledsaget av rastløshet, angst, irritabilitet, søvnløshet og hodepine. Selv om kaffe har ingen kalorier, fløte og sukker ofte lagt gjør, og bidrar til vektøkning. Ifølge Mayo Clinic, kan tung forbruk av ufiltrert kaffe heve kolesterolnivået og øke hjertesykdom for en person med en genetisk mutasjon som stopper nedbrytningen av kaffe. Sheldon G. Sheps, MD, også fra Mayo Clinic, sier at koffein forbruk kan øke blodtrykket.

Graviditet Betraktninger

Hvis du er gravid eller prøver å bli gravid, bør det tas spesielt hensyn til kaffe forbruk. Coffee, som er en stimulant, føres gjennom placenta til fosteret. Økt hjertefrekvens og blodtrykk er effekten av koffein. Det er også et diuretikum, som kan øke vannlating og kan føre til dehydrering. Studier har blitt gjort at koblingen koffein forbruk hos gravide kvinner til fødselsskader, ufruktbarhet og spontanaborter. Den amerikanske Graviditet Association rapporterer at moderat forbruk (150 til 300mg) er usannsynlig å ha en negativ effekt.