Digidexo.com

Kroniske uspesifikke Ulcerøs kolitt Symptomer

Kroniske uspesifikke Ulcerøs kolitt Symptomer


Kronisk uspesifikk kolitt er en kategori av fordøyelsesforstyrrelser preget av rektal blødning og magesmerter. Leger kategorisere kolitt som uspesifikk hvis de ikke har låst ned nøyaktig hvilken type kolitt det er eller hva som forårsaker det.

Uspesifikk kolitt

De vanligste symptomer på kronisk uspesifikk kolitt er blodig diaré, fekal inkontinens og magesmerter. Ifølge Keck School of Medicine ved University of Southern California, kan uspesifikk kolitt bli brutt ned i ulcerøs kolitt og Crohns sykdom.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt bare påvirker tykktarmen, men i varierende grad. Sykdommen starter ved anus og utvikler seg oppover. Det kan påvirke bare en liten del av tykktarmen eller i det hele tingen.

Ulcerøs kolitt Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer rektal smerte, blod i avføringen, magesmerter og sykluser av diaré. Det er en økt risiko for kreft hos pasienter med ulcerøs kolitt, spesielt hvis hele kolon er involvert.

Crohns sykdom

Crohns sykdom kan påvirke både de store og små tarmen. Omtrent en tredjedel av Crohns tilfeller påvirker bare tykktarmen, en tredje påvirker bare den tynntarmen, og en tredje påvirke både tarmen.

Crohns sykdom Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom er svært lik ulcerøs kolitt og er diaré, magesmerter og blod i avføringen. En liten forskjell mellom Crohns og ulcerøs kolitt er at Crohns pasienter noen ganger utvikle magesår og er mer sannsynlig å lide ekstreme vekttap.