Digidexo.com

Hva du skal gjøre hvis noen overdoser på Insulin

Å vite hva du skal gjøre for en insulindosering kan bety forskjellen mellom liv og død for noen med diabetes. Noen av symptomene på en overdose med insulin er kald svette, hender som skjelver, høy angst og en tilstand av forvirring. Disse kan også være forårsaket av lavt blodsukker, eller hypoglykemi.

Too Much Insulin

Det er noen forskjellige måter å få for mye insulin i systemet.

Hvis du har vanskeligheter å lese merkingen på de sprøyter eller hetteglass med insulin, eller ikke er kjent med et nytt produkt, kan du injiserer feil beløp.

Du kan også injisere riktig mengde insulin, men fra feil hetteglass hvis du bruker to forskjellige typer, som for eksempel korttidsvirkende eller langtidsvirkende insulin.

Du tar bildene dine som alltid, men ikke klarer å spise på riktig tidspunkt. Insulin skudd bør være tidsbestemt med måltider. Uten å spise riktig mengde mat for å motvirke insulin, kan blodsukkernivå lavere til farlige nivåer.

Lavt blodsukker

Lavt blodsukker er preget av angst, forvirring, ekstrem sult, tretthet, blir grinete, svett hud og skjelvende hender. Hvis blod-sukker nivå fortsetter å falle i løpet av en overdose av insulin, kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Diabetikere kan skli inn i bevisstløshet eller koma hvis blodsukkernivå nå farlige lows. Å ha blod-sukker nivåer som er mindre enn 70 mg / dL anses som lav.

Behandling

Hvis du er bevisst og i stand til å behandle deg selv, gjør du følgende for å behandle en overdose med insulin. Test blodsukkeret. Drikk minst en halv kopp av vanlig soda søtet eller fruktsaft. Spis noe hvis du har hoppet over et måltid. Karbohydrater vil heve blodsukkernivået. Sett deg ned og hvile. Re-kontrollere blodsukkeret nivå etter 15 til 20 minutter. Hvis sukker er fortsatt lav, fortsetter snacking og re-test igjen før nivået er normalt. Hvis to timer har gått og blod-sukker nivå er fortsatt lav, ta kontakt med medisinsk personell.

Emergency Treatment

Sørg for at din familie og kjære vet hvordan du går frem hvis du mister bevisstheten eller har et anfall under en overdose med insulin. De må ringe 911 for øyeblikkelig hjelp hvis du blir bevisstløs. De kan også injisere man med noe som kalles Glukagon, som er en insulin motgift. Hvis du ofte har lave blodsukkernivå, er det en god idé å holde noe av dette i ditt hjem.

Hvis du er i stand til å følge retninger, har familien din gi deg litt appelsinjuice eller andre søte juice å øke blodsukkeret. De bør ringe 911 hvis symptomene ikke bedre innen en time.