Digidexo.com

Hva gjør en høy HDL Indikerer?

Hva gjør en høy HDL Indikerer?


Høy tetthets lipoprotein, eller HDL, er et lipoprotein som bærer omtrent 30 prosent av blod-kolesterol i kroppen. HDL-kolesterolpartikler blir vanligvis referert til som "gode kolesterolet" i motsetning til lav-tetthets lipoprotein, eller LDL, som er vanligvis referert til som "det dårlige kolesterolet".

Hva regnes som høy HDL?

Legen din vil teste kolesterolnivået og gi deg to tall, ett for HDL og en for LDL. For HDL, her er hva tallene betyr:
Mindre enn 40 for menn og mindre enn 50 for kvinner: Lav HDL kolesterol. Dette indikerer en økt risiko for hjertesykdom
40 til -59: Medium HDL nivå
Større enn 60. Høy HDL nivå. Dette er den optimale antall, noe som kan tyde på beskyttelse mot hjertesykdom.

Høye HDL Nivåene er bra!

Ikke bare er et høyt HDL nivå en indikator på redusert risiko for hjertesykdom, er det også blitt bevist at folk med høye HDL-nivåer har en lavere risiko for å utvikle mange andre forhold, for eksempel demens, hjerneslag og leversykdom.

Raising HDL Levels

Det er enkle ting du kan gjøre for å holde HDL nivå høyt uten å ty til reseptbelagte medisiner. Trening er nøkkelen. Kom deg ut der og sørge for at du får pulsen opp. Er du en røyker? Avslutte kan heve HDL nivå i tillegg til å gi en rekke andre fordeler. Andre HDL-raising aktiviteter inkluderer å begrense alkohol, og legger til løselig fiber i kostholdet ditt og ta et omega-3 fiskeolje supplement.

Hva Om LDL?

Heldigvis, de samme aktiviteter som hjelper øke HDL også bidra til å redusere LDL. Det er like viktig å sikre at LDL nivået holdes i sjakk. Disse to lipoproteiner arbeide sammen.

Når Medisinering er nødvendig

I dag finnes det mange alternativer for folk som ikke kan heve sine HDL nivå å oppveie høye nivåer av LDL. Snakk med legen din om medisiner, bivirkninger og langsiktige fordelene ved å ta et reseptbelagt legemiddel. Legen din kan være i stand til å hjelpe deg gjennom vitamintilskudd eller kan forskrive en kolesterolsenkende medisiner for å hjelpe deg å holde deg frisk.