Digidexo.com

Hva er årsakene til urininkontinens hos førskolebarn?

Urininkontinens, eller utilsiktet tap av urin, i preschoolers er normalt inntil en alder av fem, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearing House eller NIDDK. Det er mange grunner for et barn å ha urininkontinens.

Normal for førskolebarn

En preschooler er vanligvis betraktet mellom 3 og 5. Det er normalt for barn denne alderen å fortsatt ha "ulykker" der de våt sine bukser i løpet av dagen eller våt deres seng om natten. Foreldre bør være tålmodig når en preschooler har en episode av urininkontinens.

Blærekontroll

Urin er lagret i blæren, og blir kontrollert av nerver, muskler og meldinger fra hjernen. En baby blæren tømmes automatisk når de får full, gjør nerver og muskler ikke har noen kontroll ennå. Som barn blir eldre, får han mer kontroll over disse mekanismene.

Hormoner

Natt inkontinens kan forårsakes av en lav mengde av hormonet ADH som forsinker produksjonen av urin, i henhold til NIDDK. Hvis blæren er liten eller fylles opp for fort barnet kan sengevætere.

Angst

Angst er en vanlig årsak til urininkontinens i preschoolers, ifølge NIDDK. Barnet kan bli redd eller engstelig og mister kontroll over blæren.

Distraksjoner

Et barn kan ha urininkontinensepisoder når de ikke ønsker å stoppe aktiviteter for å avlaste seg. Preschoolers vil vanligvis fortsette å spille.

Strukturelle unormalt

Meget sjelden er urininkontinens på grunn av en strukturell abnormalitet som en blokkert urinrøret.