Digidexo.com

Nedsatt Stenose Behandling

Nyrearteriestenose er en tilstand der en eller begge nyrearteriene (blodkar) gjennom hvilke blodstrømmer til nyrene er smalere. Siden nyrene hjelpemiddel i å kontrollere blodtrykket, nyrearteriene som er smalere gjøre det vanskeligere for nyrene å fungere. Nyrearteriestenose kan forverres hvis den ikke behandles og vanligvis fører til nyreskader og høyt blodtrykk. Nyre stenose behandling alternativer er tilgjengelige.

Medisiner

Nyrearteriestenose er nesten alltid forårsaket av plaque, som består av kolesterol og fett. Når en overflod av plakk bygger på nyrearterien vegger, produserer det en blokkering eller fører til at blodårene til å stivne. De eldre er de mest sannsynlige kandidatene for nyrearteriestenose fordi plakk bygger i arteriene over tid. De som har blokkert arteriene i beina, hjertet eller andre områder av kroppen er også mer sannsynlig å ha nyrearteriestenose. De eneste identifiserbare symptomer på sykdommen er høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

Behandling for nyrearteriestenose består av å senke kolesterol og blodtrykk, som betyr å ta minst to ulike medikamenter. Blodtrykk medisiner fører til noen bivirkninger, slik som hodepine, hoste, seksuell dysfunksjon og svimmelhet, avhengig av blodtrykket som foreskrives.

Angioplastikk

Angioplastikk kan åpne blokkert nedsatt stenose arterie. Legen plasserer en liten ballong i nyrearterien, som han blåser opp for å fjerne blokkeringen. Noen ganger må settes inn en stent (en tynn metallrøret) inn i arterien slik at den vil forbli åpen. Imidlertid er angioplasti ikke kur-alt til behandling av renal arteriestenose. Bare en liten prosentandel av pasienter som har angioplastikk kan slutte å ta blodtrykksmedisin. Angioplastikk er oftest brukt som en behandling i forbindelse med foreskrevne medisiner.

Noen ulemper til angioplastikk er at stent kan forårsake blødninger, blåmerker og enda mer skade på nyrene, og arteriene kan lukke igjen.

Andre Operasjoner

Medisiner og angioplastikk er de to favoriserte behandlinger for å svare på nyrearteriestenose. Imidlertid er tidvis en endarterektomi anbefales. Denne behandlingen er utført av en kirurg, som fjerner plakk å forlate det indre fôr av nyrearterien klar og glatt.

For svært alvorlige tilfeller av nyrearteriestenose, vil en bypass kirurgi kan utføres. For å lage en bypass, vil det vaskulære kirurgen bruke en syntetisk slange eller vene for å koble nyre og aorta. Den nye bane vil gi en alternativ rute for blodet å omgå blokkerte arterie og strømme inn i nyrene.