Digidexo.com

Test for Sitronsyre

Sitronsyre er en forbindelse som finnes i kroppen. Den dannes når fett brytes ned i legemet, som oppstår under forbrenningen. Nesten alle levende ting inneholder sitronsyre. Det er funnet i høye konsentrasjoner i sitrusfrukter, spesielt sitroner. En urinprøve er gjort for å teste for nivåer av sitronsyre i kroppen.

Formål

Testen for sitronsyre er gjort når en lege har mistanke om nyresykdom, eller hvis du har problemer med nyrestein og legen må vurdere dem.

Forberedelse

Du trenger ikke å gjøre noe for å forberede seg til testen. Fordi kostholdet kan påvirke resultatene, bare opprettholde din normale diett, slik at testresultatene vil være nøyaktig.

Samling

Testen er gjort over en 24-timers periode. Du vil bli gitt en samling container. Når du står opp om morgenen, urinere i toalettet som du normalt ville. Urinere inn i beholderen for de neste 24 timene, også når du står opp første neste morgen. Du må holde den i kjøleskapet mellom de gangene du samler urinen. Skriv ditt navn og tid og dato for ferdigstillelse av testen på beholderen før det sendes til laboratoriet som instruert.

Lav Sitronsyre

En lav sitronsyrenivået er noe under 320 mg pr 24 timer. Dette kan være forårsaket av renal tubulær acidose, nyresvikt, diabetes, lave nivåer av hormoner fra din parathyroid, eller overdreven muskelaktivitet. Renal tubulær acidose er når nyrene ikke filtrere syren fra blodet skikkelig, noe som fører blod til å være for sur. Lav sitronsyre fører til en økt risiko for kalsium steiner dannes i nyrene.

Høy Sitronsyre

Et høyt sitronsyrenivået er noe over 1240 milligram per 24 timer. Dette kan være forårsaket av en diett høy i karbohydrater eller for mye vitamin D. Kvinner på østrogenbehandling kan også vise høye nivåer av sitronsyre.