Digidexo.com

Hva er ille om Melamine Retter?

Melamin er en kjemikalie som når den blandes med formaldehyd, skaper noe som kalles melaminharpiks. Denne harpiks er en meget sterk syntetisk materiale som er brann-og varmebestandig og brukes i mange elementer, fra gulvfliser, på tekstiler, til tallerkener. I det siste har noen mennesker kalt inn spørsmålet sikkerheten av melamin servise, spesielt for barn. Før du bruker et slikt servise, er det noen ting om melamin du bør vite.

Betraktninger

& Ldquo; Kjemisk utlekking & rdquo; er betegnelsen på hva som skjer når visse kjemikalier i en container & ndash; i dette tilfellet, melamin - siver inn i maten blir inneholdt. Verdens helseorganisasjon og FDA sier at spormengder av melamin er tillatt for konsum. Men hvis mer enn et spor av melamin livnære fra beholderen inn i maten, har det potensial til å forårsake alvorlige luftveis og fordøyelsesproblemer og kan være skadelig for nyrene.

Expert Insight

I juli 2010, den internasjonale matvaresikkerhet kommisjon kalt Codex Alimentarius kommisjonen sette en grense for hvor mye av melamin som var akseptabelt i mat og morsmelkerstatning. Det satt grenser for baby formel på 1mg av melamin per 2.2 pounds av pulverisert formel og 2,5 mg per 2.2 pounds av annen mat.

Care

Hvis du har melamin servise, er det et par ting du kan gjøre for å forhindre kjemisk lekkasje oppstår. Først vaske alle melamine produkter for hånd i motsetning til rense dem i oppvaskmaskin. For det andre, don & rsquo; t mikrobølgeovn melamin retter eller bruke dem til å koke vann. Oppvarming av melamin stoffer øker sjansene for kjemisk oppløsning.

Betydning

Ordet & ldquo, melamin & rdquo; har vært i nyhetene mye i de siste årene, takket delvis til en hendelse i Kina hvor melk var med hensikt skjemt med kjemisk slik at den ser ut som den inneholdt mer protein enn det egentlig gjorde. Flere barn døde av eksponering for melamin og noen 300.000 ble syke av den. Den kinesiske regjeringen til slutt henrettet to personer som ble antatt å ha spilt en rolle i skandalen.

Bottom Line

Ifølge FDA, er svært lav sjansene for melamin utlekking fra servise plater til folk og helserisikoen er så lav at melamin servise anses & ldquo, egnet for offentlig sikkerhet & rdquo.; For folk med barn som ønsker å være ekstra forsiktig, kan det ikke skade å bruke produkter som er melamin-fri eller i det minste ta forholdsregler for å sørge for at melamin produktet er ikke oppvarmet.